Rendezvények

2023.07.07. 10:00

Remek programok várják a szórakozni vágyókat ezen a hét végén a Jászkunságban

Unatkozni ezen a hét végén sem fogunk: vármegyeszerte programkavalkáddal várják a szórakozni vágyókat pénteken, szombaton és vasárnap is. A számos rendezvény közül kiemelkedik egy igazi világsztár, a hollywoodi filmsztárként ismertté vált kanadai Kiefer Sutherland szolnoki koncertje.

R. Á.

Egy igazi híresség, a filmsztárként és zenészként is bizonyított Kiefer Sutherland ad koncertet a repülőmúzeumban

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

PÉNTEK

JÁSZÁROKSZÁLLÁS 

Két napon át kínál programokat az érdeklődőknek a XXII. Árokszállási Nyár programsorozat. Az esemény július 7-én este fél hétkor veszi kezdetét a Fortuna TSE Retro Táncgálájával, meglepetés-sztárvendégekkel. 

SZOLNOK 

Idén már tizennegyedik alkalommal rendezik meg az Akikért a zene szól című, az égi zenekarba távozott szolnoki zenészek előtt tisztelgő emlékkoncert-sorozatot. Az esemény mától három napon át várja a zenekedvelőket, pénteken, szombaton és vasárnap is hangulatos zene mellett emlékezhetnek a barátok, ismerősök. 

A Tiszavirág híd lábánál, a Dokk Terasz két színpadán huszonöt zenekart vonultat fel az esemény. Ehhez kapcsolódik az az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban látható kiállítás, mely a szolnoki könnyűzene eddig eltelt évtizedeit idézi fel. A László Béla gyűjteményéből összeállított tárlat a fotók mellett a korabeli zenekarokhoz köthető tárgyakat is bemutat. A kiállítás július 15-ig látogatható. 

TISZAFÖLDVÁR 

Már tart a XXIX. Griff Nemzetközi Motoros Találkozó és egészen vasárnapig dübörög a rock a tiszaföldvári strandon. A szervező Griff Motor Klub idén ünnepli negyvenéves jubileumát, ehhez kapcsolódva még ütősebb bulival várják az érdeklődőket. Tombolával, vizespóló-versennyel, motoros ügyességi vetélkedőkkel, hangerőméréssel, vízi vetélkedőkkel, griff shoppal és még sok egyéb meglepetéssel készülnek a szervezők. Július nyolcadikán délután fél négykor a rendezvény egyik leglátványosabb részére is sor kerül, amikor is motoros felvonulást tartanak a városban. 

TISZAFÜRED

Már tegnap elkezdődött és jövő hétfőig tart a Tisza-­tó Feszt. Az esemény helyszíne a Morotva Kerékpáros Pihenőpark, ahol számos érdekes és szórakoztató programmal találkozhatnak az érdeklődők. A fellépők között a teljesség igénye nélkül ott lesz Azariah, Charlie, a Tankcsapda, a Kozmix, fellép Curtis, G.W.M és a Wellhello is. 

TÖRÖKSZENTMIKLÓS

A Szent-miklósi Napok rendezvénysorozat keretében pénteken a Zenei Pikniknek ad teret a Kossuth tér, ekkor és ott rendezik meg ugyanis a XV. Utcazene Fesztivált. Délután fél négytől egészen éjszakáig változatos zenei programok várják az érdeklődőket. Délután öt órakor az Ipolyi Közművelődési Központban nyílik kiállítás: Kapu és barlang címmel a Törökszentmiklósi származású, Debrecenben élő grafikusművész, Subicz István alkotásait tekinthetik meg az érdek­lődők. 

SZOMBAT

JÁSZÁROKSZÁLLÁS

A reggeli trombitás ébresztő és ünnepélyes megnyitó után kezdődik el a Jászság nagyszabású birkafőző versenye. Szombaton a gasztrokalandok mellett színes kulturális, szórakoztató, hagyományőrző programkavalkád várja az érdeklődőket. A rendezvényt számos kiállítás, kakaskukorékoló verseny, kakasszépségverseny, kézműves- és kirakodó vásár, gyermekprogramok, játszóház és fogathajtó verseny színesíti. A nap folyamán fellép Pál Loretta, az Irigy Hónaljmirigy, a Fülemüle és a Triász zenekar, este fél kilenckor a Kárpátia ad koncertet. 

KŐTELEK

Két napig várja a lovak, a lovassportok szerelmeseit a Kőteleki Lovasnapok. A Magyar Lovas-szabadidősport Szövetség szabadidős versenyét szombaton és vasárnap rendezik meg a Gulyagyepen (Kossuth út). Előbb díjlovaglás és -ugratás mellett futószáras és ügyességi versenyszámok lesznek, vasárnap pedig a fogathajtó versenyszámokat csodálhatja meg a közönség. A programok mindkét nap kilenc órakor kezdődnek, és kísérőprogramok is szórakoztatják a vendégeket. 

SZOLNOK

Mancsos sétát tart a Kéz a Mancsért Egyesület július 8-án délelőtt fél tíztől. A szolnoki Vízirendészeti Rendőrkapitányság elől induló sétára várják a helyi és környékbeli kutyabarátokat. 

Idén is több izgalmas programmal várják a fantasyvilág iránt érdeklődőket a negyedik SzolnoCon rendezvényen. A szombati program célja a fantasy- és a gamervilág népszerűsítése. 

Este kilenc órától Kiefer Sutherland ad koncertet a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban (kapunyitás: tizenkilenc óra). A londoni születésű, kanadai Sutherland a kalandos életéből merít. Párkapcsolati problémák, az alkohol szeretete és a montanai ranch által kapott tapasztalatokból inspirálódva, egy színes, foltos whiskey-vel átitatott naplót énekel el a repülők árnyékában. A country rock, blues stílusú zeneszámaiban igazi country életérzés köszön vissza. 

TÖRÖKSZENTMIKLÓS 

Másnap is folytatódik a Szentmiklósi Napok rendezvénysorozata, az események több helyszínen zajlanak. Délelőtt kilenctől kispályás labdarúgó-bajnokság lesz a sportpályán, szintén kilenctől aratónap kezdődik az Alatkai út melletti búzatáblában. A napközbeni színes programok után délután ötkor rendezik meg a „Szentmiklós Szépe Szépségversenyt” a Klein-Lábassy Kultúrkúriában. 

ÚJSZÁSZ 

Hangulatos zenés nyári estet rendeznek a kisvárosban szombaton este hét órától. A Giorgio & Balikó akusztikus duó ismert világ- és partislágerekkel szórakoztatja a közönségét a település Kultúr-Kertjében. 

VASÁRNAP

TÖRÖKSZENTMIKLÓS 

Kilenc óra- kor kezdődik a Fogathajtók Baráti Találkozója a Simon Lovas Tanyán, az Alatkai úton. Lesz lehetőség sétakocsikázni, lovagolni, valamint csikós bemutató és fogathajtás is várja a vendégeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában