Felháborodás

2023.07.04. 13:04

Videóra vették a férfit, aki zsákszámra dobálta a szemetet a bokrok közé Szolnokon

Egy térfigyelő kamera „szeme láttára” szabadult meg egy autós a szemetétől Szolnokon.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Megdöbbentő képsorokat rögzített egy térfigyelő kamera Szolnokon. A Kőrösi út végén kihelyezett berendezés felvételein jól láthatóan végig követhető, ahogy egy autós utánfutójáról lepakolja, ledobálja szemetét a fás, bokros területre. A felvételt Szalay Ferenc is megosztotta közösségi oldalán, a polgármester nem titkolta felindultságát a képsorokhoz fűzött bejegyzésében.

– Az ember keze ökölbe szorul, mikor ilyet lát! – kezdte posztjában a városvezető. – Beszélünk a szemétproblémáról, teszünk érte, edukálunk, programokat indítunk az NHSZ-szel karöltve, civil kezdeményezéseket támogatunk, mégis szembesülnünk kell nap mint nap azokkal, akik hülyének nézik a hatóságokat, azokat, akik próbálnak tenni a lakókörnyezetükért – írta a polgármester.

Szalay Ferenc szerint erre nincs magyarázat és bocsánat sem nagyon. Ahogy fogalmazott:  felelősséggel gondolkodó, sőt, szimplán csak gondolkodó ember nem tesz ilyet.

A poszt olvasói egyetértettek a városvezetővel, legtöbben szomorúságukat, dühüket fejezték ki azzal kapcsolatban. Sokan úgy vélik, hogy bírságot kell kiszabni az illegálisan szemetelő elkövetőre.

– Remélem, a beazonosítás után összeszedetik vele és jól meg is bírságolják – írta egy hozzászóló.

A polgármester a bejegyzése végén utal rá, hogy a konkrét esetben természetesen megteszik a szükséges lépéseket.

Titkos mobilkamerák buktathatják le a szemetelőket

Ahogy arról korábban hírportálunkon is beszámoltunk, áprilisban közös sajtótájékoztatót tartott a vármegyeszékhely önkormányzata, az NHSZ, valamint a Szolnok Városi Közterület-felügyelet, ahol elárulták, közel húsz mobilkamerát helyeztek üzembe Szolnokon.

Szabó Zoltán, a közterület-felügyelet vezetője elmondta, jelzések alapján feltérképezték a szemetelés szempontjából legfrekventáltabb helyeket, s ezek alapján tették ki a berendezéseket.

Hogy hol, azt nem árulom el, de annyit elmondhatok, hogy ha valaki ma lát egy kamerát, a jövő héten már nem biztos, hogy az ott lesz. Az a célunk ezzel, hogy ne legyen kiszámítható a kamerák helye, hiszen így nagyobb az esélye a tettenérésnek

– hangsúlyozta Szabó Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában