Összefogás

2023.08.01. 10:30

Adományokból gyűlt össze a pénz a klímákra Kunszentmártonban

Összefogással vásároltak klímát a kunszentmártoni óvodákba és bölcsődébe. A FICSAK Kunszentmárton Alapítvány még két éve állt a kezdeményezés élére.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A FICSAK Kunszentmárton Alapítvány egy korábbi sikeres kezdeményezésének köszönhetően még tavaly előtt a Széchenyi Lakótelepi Óvoda és Bölcsőde épületében egy-egy klímaberendezést szerelhettek be. Ahogy arról akkoriban beszámoltunk, a sikerhez szükség volt a civil szervezetek, vállalkozók, magánszemélyek és az önkormányzat összefogására. Így jobb körülmények között tölthetik napjaikat a gyermekek és gondozóik, nevelőik.

– Szerettünk volna tovább lépni és a Deák Ferenc utcai önkormányzati óvoda kisgyermekeinek, valamint az intézmény dolgozóinak mindennapjait is még komfortosabbá tenni egy berendezés megvásárlásával és beszerelésével – tudtuk meg Győri-Papp Judittól, a szervezet vezetőjétől.

A cél eléréséhez a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat százezer forinttal, Wenner-Várkonyi Attila polgármester és több önkormányzati képviselő is pénzadományával járult hozzá. Ugyancsak csatlakoztak a felhíváshoz magánszemélyek és vállalkozók, így már egy hónapja a Deák Ferenc utcai óvodában is üzemel a klíma. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában