Szolnok

2023.08.05. 14:30

Buddhista szertartás részese volt Szalay Ferenc polgármester

A Nepálból érkezett Pema láma egy kegytárgyakkal megtöltött Swayambhu Sztúpát szentelt fel a szolnoki Pránanadi és Lokapála Központban.

Mészáros Géza

A városvezető az is megjegyezte, hogy a különböző relikviákkal és egyéb szent tárgyakkal megtöltött sztúpa kiemelt vallási, szakrális és spirituális jelentőséggel bír a buddhisták számára, ezért megtisztelő volt számára a felszentelő esemény részesének lenni

Forrás: Szalay Ferenc Facebook-oldal

Különleges helyre hívták vendégségbe és spirituális környezetben fogadták Szalay Ferenc polgármestert a napokban – tájékoztatta követőit és a lakosságot közösségi oldalán a szolnoki városvezető.

Mint lejegyezte, Petrezselyem József Pránanadi nagymester, a Szolnoki Pránanadi és Lokapála Központ, egyúttal a hazai Pránanadi közösség vezetőjének meghívását elfogadva egy lélekemelő eseményen vett részt. 

A Zrínyi utcában található helyi Pránanadi és Lokapála Központ egy különös jelentéssel bíró Swayambhu Sztúpát szentelt fel a Nepálból érkezett Pema láma, amely kegytárgyat a távoli országban a hagyományokhoz hűen, autentikus módon készítettek el. Szalay Ferenc hozzátette, hogy a szentelés időpontja nem volt véletlen, az ugyanis energetikailag kiemelt időszakban volt: a telihold napján és a Lhamu Zhgpei Düchen buddhista ünnepnapon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában