Tábor

2023.08.22. 18:00

Idén is belakták a művészek a Takács-tanyát Mezőtúron

Ezen a nyáron is sikeresen zajlott a hagyományos alkotótábor a mezőtúri Takács-tanyán. A festőművészek után a szobrászok alkotnak majd.

Rimóczi Ágnes

A tábor sikerére koccintottak. Képünk a résztvevők egy csoportját örökítette meg

Fotó: Kabai Sándor

Újra benépesült a Takács-tanya, idén is sikeresen zajlott az alkotótábor. 

A Mezőtúr Művészeti Közalapítványa hagyományos eseménye tulajdonképpen még nem ért véget, hiszen a festőművészek táborozása után a szobrászok majd szeptember elején alkotnak ott. 

– Idén is sok helyről érkeztek a művészeink. A teljesség igénye nélkül jöttek Debrecenből, Nyíregyházáról, Karcagról, Békésszentandrásról Miskolcról, Nagymarosról. De még Hollandiából és Törökországból is fogadtunk alkotókat – mondta el érdeklődésünkre Lengyel Krisztina. 

A Mezőtúr Művészeti Közalapítvány ügyvezetője elárulta, hogy az alkotás mellett igyekeztek a művészek napjait kellemesebbé tenni. Így a megnyitó napján kellemes ebéddel várták őket, s volt egy csodás koncert is a tanyán. – Szeptember 9-én várjuk az érdeklődőket a nyilvános bronzöntésre. A tábor hivatalos zárása egyébként majd csak ősszel történik meg. Október 23-án a tavalyi és idei alkotásokat egy kiállítás keretében mutatjuk be a nagyközönségnek a Városi Galériában – tette hozzá az ügyvezető.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában