Galériával

2023.08.20. 12:49

Kiválóságokat díjaztak a karcagi ünnepségen

A Kossuth téren, az Országzászló felvonásával kezdődött a Szent István-napi ünnepségsorozat Karcagon, közreműködtek a Kováts Mihály Huszárbandérium tagjai. később díjátadót is tartottak.

Daróczi Erzsébet

Szepesi Tibor polgármester köszöntötte az ünnepi önkormányzati ülésen megjelenteket

Fotó: Daróczi Erzsébet

A városháza dísztermében Szepesi Tibor polgármester köszöntötte az ünnepi önkormányzati ülésen megjelenteket, a kitüntetésben részesülteket, hozzátartozóikat.

Az új kenyeret Veress Zoltán plébános, címzetes esperes szentelte meg, az új kenyeret Nagytiszteletű Koncz Tibor, a Nagykunsági Református Egyházmegye esperese áldotta meg. Állami ünnepünkről Szabó István, Szolnok nyugalmazott alpolgármester emlékezett meg, majd Szepesi Tibor polgármester díjakat adott át.

A Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete Fülöp Gábornénak, az Agrosprint Kft. ügyvezető igazgatójának „Pro Urbe” díjat adományozott.  Ugyanezt a díjat vehette át Szabó István, a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója, Szolnok nyugalmazott alpolgármestere is. Karcagért Emlékérmet vett át Ács András hagyományőrző és ugyanezt kapta a Karcagi Polgárőr Egyesület, a díjat Rigó Zoltán elnök és Horváth Sándor vették át Szepesi Tibor polgármestertől. 

Az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület Karcagi Szervezete Karitatív tevékenységért kapott díjat, Székely László és Nagy Ilona vette át a kitüntetést. ugyanezen elismeréssel jutalmazták a Rákbetegek Országos Szervezete Karcagi Csoportját, a díjat Váczi Attiláné elnök és dr. Szabó János, a Rákbetegek Országos Szervezetének elnöke vette át. 

Béziné Mészáros Mónika rendészeti alkalmazott Karcag Város Közbiztonságáért Díjat kapott, Pintér József részére pedig a város közössége érdekében végzett tevékenységéért Karcag Város Közszolgálatáért Díjat adományozott a testület.

Az elismerések átadása után Varga Katica előadóművész, a Magyar Örökség Díjas Kárpátaljai Credo Verséneklő Együttes énekese Imádság ünnepért címmel adott ünnepi műsort.

Este 7-kor a Múzeumparkban a Magyar Rhapsody Projekt „Magyar szépség, magyar erő” című koncertje kezdődött volna, ám pár perccel hét előtt eleredt az eső. A lelkes, kitartó közönség azonban a sátor alatt türelmesen várt, miközben a zenekar tagjai dobos esőűző-varázslást tartottak, aminek úgy tűnt, meg is lett a hatása, nemsokára ugyanis elállt az eső. A színpadtechnika átvizsgálása után elkezdődött a lélekemelő koncert Molnár Levente Liszt Ferenc-díjas operaénekes közreműködésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában