Felújítási munkák

2023.08.04. 17:25

Megszépülnek a tanévkezdésre a jászkunsági iskolák

A Szolnoki Tankerületi Központ intézményeiben nyáron felújítási munkák zajlanak, melyekre ötvenöt millió forintot költenek. A hideg- és melegburkolatok cseréje, a kazán felújítás, vagy éppen a fűtési vezetékek cseréje mellett néhány intézményben részleges tetőfelújítást, tantermek és tornatermek teljes festési munkáit is elvégzik. Emellett pályázati forrásból okostantermeket is kialakítanak.

Pakainé Pusztai Nóra

Jászberényben a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat tanintézményének egyik szárnya teljesen megújul. A belső terekben még dolgoznak

Fotó: Pesti József

A Szolnoki Tankerületi Központ intézményeiben a korábbi évek gyakorlatának megfelelően az évközi szokásos karbantartási, kisjavítási feladatok mellett a nyári időszakra jelentősebb felújításokat ütemeztek.

– Ezek egy részét – a kisebb javítási, tisztasági festési munkákat – intézményeink saját dolgozói végzik, a szakmunkát igénylő feladatokat pedig az ajánlattételi eljárásokban kiválasztott cégek, vállalkozások – tudtuk meg Jenei Tibortól, a Szolnoki Tankerületi Központ Köznevelési, Jogi és Humánpolitikai Főosztályának vezető hivatali főtanácsosától.

A központ ötvenötmillió forintot költ a munkálatokra. A hideg- és melegburkolatok cseréje, a kazán felújítás, vagy éppen a fűtési vezetékek cseréje mellett néhány intézményben részleges tetőfelújítást, tantermek és tornatermek teljes festési munkáit is elvégzik.  

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Jászberényi Tagintézménye egyik szárnyának teljes körű felújítása 10,6 millió forint jut

 – emelte ki.

A karbantartási munkákon felül körülbelül 25 millió forint értékben szereznek be tanári és tanulói bútorokat a nyári szünet alatt.

Pályázati forrásból hat vidéki iskola – a Cserkeszőlői Petőfi Sándor Általános Iskola régi épületszárnyának, a Hajnóczy József Gimnázium, Humán Szakgimnázium és Kollégiumnak, a Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Széchenyi lakótelepi telephelyének, a Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola főépületének, a Révay György EGYMI kastély épületének, valamint a Tiszaföldvári Kossuth Lajos Általános Iskola főépületének villamos hálózata újul meg, a kivitelezési munkák összértéke eléri a 268 millió forintot. A munkálatoknak a tanév kezdetére kell befejeződniük 

– sorolta.

Ugyancsak a Tiszazugi négy településének – Cibakháza, Csépa, Cserkeszőlő, Kunszentmárton – öt helyszíne érintett az okostantermek kialakítását célzó programnak. Egy-egy tantermet teljesen felújítanak és informatikai eszközökkel – mint például lézervágó vagy 3D nyomtatóval – látják el. A helyszíneken reményeik szerint az új tanév kezdetére el is készülnek az átalakítással.

Jenei Tibor néhány kisebb, ám legalább olyan fontos munkát is megemlített, mint például a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Aradi úti épületének átalakítása vagy a szolnoki Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tisztasági festése és tantermek laminált padlóinak cseréje, illetve több intézményben a kondenzációs kazánok felújítása.

– A szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium tornatermi szárnyának fűtés és melegvíz szolgáltatását biztosító csővezetékek erodálódtak, ezek cseréjére közel hatmillió forintot különítettünk el – tette hozzá. 

Néhány helyszínen a tetőt is javítani kellett

A besenyszögi Chiovoni Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola négy tantermét festették ki, kisebb javításra szorult a tető is.  A Martfűi József Attila Általános Iskolában beázást javították. Az Öcsödi József Attila Általános Iskolában tantermek, illetve a folyosó festéséhez, valamint a lapostető és a kémény javításához 2,4 millió forintra volt szükség. Kunszentmártonban a zsindelyes tetőt hozták helyre.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában