Szépítés

2023.08.24. 18:39

Összefogtak, és rendbetették a város temetőjét az újszásziak

Az utóbbi időben gondozatlan állapotban volt az újszászi temető. A helyiek összefogtak és megszépítették azt.

Rimóczi Ágnes

Nagyon sokan összegyűltek a hívó szóra és segítettek a temetőrendezésben

Forrás: Dobozi Róbert Facebook- oldala

Az utóbbi időben több lakossági észrevétel, panasz, közösségi bejegyzés született a város temetőjével, annak állapotával kapcsolatban. Az újszásziak szomorúan tapasztalták, s jogosan kifogásolták a temető gondozatlanságát. A közelmúltban tettek ennek orvoslása érdekében, összefogással rendezték, szépítették meg a temető területét.

Újszász egyetlen temetője egyházi tulajdonú, a Váci Egyházmegyei Temetőüzemeltetési Kft fenntartásában üzemeltetett intézmény. A tulajdonos egyházközség nemrégiben megbízott egy vállalkozót a létesítmény üzemeltetésével, de önkormányzatunk jelentős szerepet vállal a temető fenntartásában. Az ingatlan előtti közterület fenntartását például teljes egészében átvállaltuk a tulajdonostól, s eddig is minden évben besegítettünk a kerítésen belüli területrészek gondozásába. A temetővel szemben a József Attila úti telephelyen mennyiségi korlátozás nélkül ingyenesen befogadjuk a temetőből kikerülő szelektíven gyűjtött üveg-, műanyag- és papírhulladékot ezzel is csökkentve a fenntartó kiadásait 

– mondta el a témával kapcsolatban Dobozi Róbert. 

 

A városvezető hozzátette: a terület közelmúltbeli állapota már valóban megkívánta a rendbetételt.

 

– Több civil kezdeményezés után, a nemrégiben szolgálatba állt, új plébánosunk közösségi munkát hirdetett, hogy temető méltó módon tudja fogadni a hozzátartozókat. Köszönöm mindenkinek, aki akár egyénileg, akár valamelyik civil kezdeményezéshez kapcsolódva érdemben tett valamit a helyzet rendezéséért – köszönte meg mindenkinek a segítséget Dobozi Róbert, aki a munkálatokhoz, a rendbetételhez a polgármesteri keretből százezer forintot ajánlott fel.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában