Megméretés

2023.08.10. 06:55

Tiszafüreden járt a Virágos Magyarország verseny szakmai zsűrije

A vendégek elismeréssel szóltak a város turisztikai vonzerejéről is.

Szoljon.hu

Tiszafüred ezúttal is két pályázatot nyújtott be

Forrás: Tiszafüred Város Önkormányzata Facebook-oldala

A Magyar Turisztikai Ügynökség idén 30. alkalommal indította útjára a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyt, amelyen Tiszafüred is évről-évre részt vesz. A város 2018-ban az Év Települése díjat kapta a versenyben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért, 2019-ben pedig a 2. helyezettnek járó területi Arany Rózsa díjat nyerte el.

Tiszafüred ezúttal is két pályázatot nyújtott be, települési és tematikus (legvirágosabb főtér) kategóriában, olvasható a város közösségi oldalán közzétett bejegyzésben.

A Virágos Magyarország területi képviselői július 31-én látogattak el Tiszafüredre, akik a város több pontján megszemlélték a zöld és virágos közterületeket, az egynyári és évelő növényekkel beültetett ágyásokat. Nem elegendő azonban szép virágos településnek lenni, hiszen ebben a versenyben a szakmai értékeléskor fokozott figyelmet fordítanak a település tisztaságságára, egységes képére, fenntarthatósági és fejlesztési terveire, infrastrukturális ellátottságára, turisztikai felkészültségére, továbbá a környezettudatosság, a korszerű hulladékgazdálkodás, a megújuló energia felhasználására is fontos szempont.

A zsűri tagjai elismerően szóltak minderről, különösen a város virágosítási programjáról, a zöldterületeinek gondozottságáról, turisztikai vonzerejéről. Tiszafüred új Fő tere megkapta az előkelő jelzőt is.

A verseny eredményét várhatóan ősszel hirdetik ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában