Segítségre van szükség

2023.08.31. 10:37

Versenyt futnak az idővel a 17 millióért, Bécsben műtenék a kis Alexet

A kisújszállási Oros Kálmán és Igriczi Zsanett élete úgy indult, mint a mesében... a férj meglátta a tini lányt és azonnal tudta, vele akarja leélni életét. Három éve házasok, családi segítséggel megteremtették az egzisztenciájukat, nagyobbik fiuk, Kálmán kétéves, a kisebbik, Alex májusban született. S mint a mesében a hősöknek, nekik is itt az első próbatétel: kisfiuknak műtétre van szüksége, az idő azonban nagyon fogy...

Daróczi Erzsébet

Oros Kálmán és Igriczi Zsanett gyermekeikkel Kálmánkával és Alexszel, akinek béna kiskezét folyamatosan tartani kell

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Bár még tizenévesek voltunk, de már akkor tudtam, hogy Zsanettel akarom leélni az életem. Kinyomoztam hol lakik, mikor merre jár, megpróbáltam mellé csapódni virággal, bonbonnal. Teltek a hetek, mire megmondtam neki, hogy vele szeretném leélni az életem – mondta Kálmán. 

– Én is éreztem csak egymásnak tartogatott bennünket az élet – vette át a szót Zsanett. A két család összefogott, elkezdtük kipofozni ezt a kis házikót. Először az adott életcélt, hogy lakható legyen. A következő nagy döntés a munkahely volt, hiszen a férjem alkalmazottként nem sokat keresett, úgy döntöttünk, csinálunk egy saját lakatos és autókarosszériás vállalkozást. Merész lépés volt ez, de családhoz biztos háttér kellett. Három éve volt az esküvőnk, nagyobbik kisfiúnk, Kálmán most kétéves – sorolta életük történéseit a feleség.

Amikor a feleségemnél beindult a szülés, hívtam a mentőket, gyorsan itt voltak, anyáék jöttek Kalmikára vigyázni, én mentem a mentő után. A szülőszobán kezem lábam mint a kocsonya, úgy remegett, de igyekeztem feleségemet támogatni. Meg is született május 18-án Alexünk

 – vette át a szót az édesapa.

– Kiderült születési sérülés következtében az idegek kiszakadtak, emiatt az egész jobb karja le van bénulva. Elvitték Debrecenbe, a klinikáról hathetesen hoztuk haza és amikor megmondták, hogy kisfiunkon csak a műtét fog segíteni, összeroppantunk, hiszen ezt Magyarországon a szakma legjobb sebészei sem merték bevállalni, pedig voltunk Kiskunhalason, Pesten,  Pécsett, Szegeden is. Segítséggel kijutottunk Bécsbe, ahol megvizsgálták Alexet és azt mondták, műtéttel tudnak segíteni a kezén, a lábából fognak ideg meg izomcsoportokat kivenni, de 12 millió forint a műtét és plusz 5 millió forint a rehabilitáció költsége, s fél éves koráig meg kell műteni, mert egyéves korára teljesen kifejlődnek az idegek és akkor már késő...

 – mondta Kálmán.

– Összeomlottunk, amikor itthon ezt az autós barátok – a Kisújszállási Magyar Autó MSE vezetői, a helyi autókozmetika tulajdonosa és  Szolnoki Rados, aki tuning showt szervez, azonnal segítségünkre sietettek. Gyűjtések, felajánlások indultak Alex műtétjére. Nagyjából 1 millió 200 ezer forint gyűlt össze bő egy hét alatt, amiért végtelenül hálásak vagyunk. Mivel november 7-re van műtéti időpontunk most versenyt futunk az idővel, hiszen nekünk ez rengeteg pénz, nem tudjuk előteremteni. A család és a barátok mellettünk állnak. Törökszentmiklóson nagyon jó barátom Szabó Endre lelkileg is támogat, Borók Dánielék kisúji fagyizója elsőként ajánlotta fel kisfiunknak egynapi bevételüket és elindítottak több gyűjtést is. Az autókozmetikában Juhászné Borók Edina még nagyobb dologra készül, jótékonysági Retro bulit szervez szeptember 30-ára a Móricz zsigmond Gimnázium tornatermébe, ahol Horváth Ferenc biztosítja a büfét, Szabó László kisújszállási származású rapper és DJ Szőllősi lesz a fellépő. Támogató jegyeket is lehet majd venni – sorolta az édesapa, miközben felesége elárulta, állandóan ideges, éjszaka felriad, hogy úristen hogyan gyűjtenek össze ennyi pénzt.

Szerdán hatalmas volt a család öröme, hiszen Alex magától átfordult a hátáról a hasára. Ez azonban sok feszültséggel is jár mostantól, hiszen ha a lebénult keze maga alá fordul, akkor eltörhet. Oros Kálmánék érzik a sok szeretetet, összefogást, és biztosak benne, hogy meg lesz az összeg a 10-15 órás műtétre, amit öt idegsebész fog végezni.

Aki szeretné Alex műtétjét támogatni, az megteheti, utalhat az MHB Banknál Igriczi Zsanett néven vezetett számlára. 

IBAN szám: HU 32, számlaszám: 53300689-18812583-000000000 - Segítsünk Alexnek megjegyzéssel!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában