Elismerés

2023.09.10. 12:30

Hárman kaptak Rákóczifalváért Díjat

A városban is minden évben elismerik a munkájukban kiemelkedően teljesítő, a településért sokat dolgozó személyeket.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Települési elismeréseket adtak át a minap Rákóczifalván. Dr. Korpásné Horváth Ildikó, Császiné Csáti Réka és Forgó Józsefné Erdei Erzsébet érdemelte ki idén a Rákóczifalváért Díjat.

Dr. Korpásné Horváth Ildikó szakmai munkáját 1983-ban kezdte a Rákócziújfalui Óvodában óvónőként. Pályafutása során dolgozott Szolnokon is, a Rákóczifalvai Virágoskert Óvoda és Bölcsőde intézményvezetőjeként pedig 2004 óta dolgozik, részt vett szakmai programjának fejlesztésében, bővítésének és felújításának szervezésében. Rendelkezik óvónői, óvodai szakértői, bölcsész, pedagógiai tanár, tehetségfejlesztő pedagógus és közoktatás vezetői képesítésekkel. Közoktatási szakértői feladatokat is ellát országszerte.

Császiné Csáti Réka 2003 óta munkálkodik Rákóczifalva közművelődésének fejlesztéséért, innentől vesz részt a település közéletében is. Korábban dolgozott többek között az Új Néplap újságírójaként is. 

Munkássága alatt a Varsány Közösségi Ház és Könyvtár folyamatosan fejlődött, infrastrukturálisan és szakmailag egyaránt, az elmúlt években mintegy 100 millió forint értékben valósultak meg pályázati fejlesztések és programok. Tevékenységét a város határain túl is ismerik, oktatóként vesz részt a Nemzeti Művelődési Intézet közművelődési képzésein, a tárca felkérésére átfogó kutatási munkát végez.

Forgó Józsefné Erdei Erzsébet évtizedek óta jelen van Rákóczifalva közéletében, a települési programok állandó szervezője, közreműködője. Igazi lokálpatrióta. képviselői tiszteletdíját is rendszeresen felhasználja közösségi célok megvalósítására. Támogatja a civil szervetek gazdasági munkáját, a katolikus templom rendben tartásban évek óta részt vesz, kezdeményezője a véradók elismerését szolgáló jutalmazásoknak. Jelenleg a Rákóczifalvaiak és Elszármazottak Baráti Körének elnöke.

Mészáros József és családja, Csőke Dániel János és Bozsó Dávid pedig polgármesteri dicséretben részesült.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában