Gödör-Madárbarát park

2023.09.27. 07:00

Heteken belül véget ér az egyeztetés, megszületnek a kerékpárút pontos tervei Cibakházán

Tovább szépül a Gödör-Madárbarát park és annak környéke. A kerékpárral érkező turisták is könnyebben megközelíthetik majd, hamarosan ugyanis megkezdik a területhez vezető bicikliút építését.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Folyamatosan egyeztetnek a pályázati tervekről a négyezernégyszáz lelkes tiszazugi településen. Turisztikai beruházásra 400 millió forintot nyertek, melynek részleteiről korábban már beszámoltunk.

– Az ősz második felére elkészülnek a részletes kiviteli tervek, elindítjuk a közbeszerzési eljárást. A kerékpárutak nyomvonali terveit egyeztetjük, az üzletek tulajdonosaival átbeszéljük a részleteket, hogy van-e benne változás a korábbihoz képest. Ne akkor kelljen még tervet módosítani, amikor már javában benne vagyunk és a kivitelező csak úgy tudja megoldani, hogy megállítja a munkát – magyarázta a tervezés alaposságáról Hegyes Zoltán polgármester.

A projekt részeként a Gödör mellett lévő épületet is felújítják, hogy különböző rendezvényeknek adhasson otthont. Így a programok többsége sem korlátozódik majd a nyári időszakra, tovább bővülnek a lehetőségek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában