Bevetés

2023.09.15. 17:20

Ismét akcióban az Életjel, ezúttal az áradás sújtotta Líbiában segít Turi László és tacskója, Smile

Már több, mint 11 ezer fölött van a líbiai áradások halálos áldozatainak száma, és legalább 30 ezren vesztették el otthonukat a hétvégén lecsapó Daniel vihar miatt. A katasztrófa sújtotta Dernába magyar mentőcsapatok is indultak, köztük a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport vezetője, Turi László, és kutyája Smile, a képzett tacskó.

Molnár-Révész Erika

A magyar mentőcsapat tagjai, köztük Turi Lászlóval és sokat bizonyított menőkutyájával Smile-val

Forrás: ÉLETJEL Mentőcsoport Facebook-oldala

Hétvégén csapott le a Daniel hurrikán a líbiai Derna kikötővárosára, ahol a rossz állapotú gát nem bírta visszatartani a víztömeget, és átszakadt. A várost hatalmas mennyiségű saras tengervíz árasztotta el, ami épületeket döntött össze és autókat mosott el. Az eddigi adatok szerint már több, mint 11 ezren vesztették életüket, sok holttest a romok alatt rekedt. A katasztrófa sújtotta térségbe magyar mentőcsapatok érkeztek, köztük a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport vezetője, Turi László és kutyája, Smile. A csapat legutóbb a törökországi földrengéseknél nyújtott segítséget a romok átkutatásában. 

A magyar csapat kutyás tagjai: a Sipder Mentőcsoporttól Binda Nikoletta Nózival, az Életjeltől Turi László Smile-val valamint szintén a Spider Mentőcsoporttól Lehoczki László Hope-pal
Forrás: Életjel Mentőcsoport Facebook-oldala

– Az Inter Rescue Hungarian USAR Team is felkérést kapott a Líbiát sújtó Daniel hurrikán áldozatainak felkutatásában való részvételre. Köszönjük a Külgazdasági és Külügyminisztérium Hungary Helps Program Koordinációs Főosztálynak minden segítségért, valamint a Magyar Honvédségnek, hogy kiutazásunkat megoldotta. Csapatunk 3 kutyával – Hope, Nózi és Smile – kutatási feladatokat lát majd el – tájékoztatott közösségi oldalán Turi László. Mint írta, a csapat az Életjel mellett a Spider a Főnix és a Legott Mentőcsoport tagjaiból áll. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában