Összefoglaló

2023.09.22. 20:00

Jelentős fejlesztés előtt áll a szolnoki vasúti pályaudvar – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

A Tiszafüredi Járási Ügyészség lopás és pénzmosás bűntette miatt emelt vádat két abádszalóki férfival szemben, akik közül a pénzmosással vádolt többszörös visszaeső férfira fegyház várhat. Az egyik elkövető egy személyautóból ellopott többek között 3 arany pecsétgyűrűt is, amiből egyet a visszaeső másik férfi megszerzett és azt nem sokkal később zálogba adta.

Jelentős fejlesztés előtt áll a szolnoki vasúti pályaudvar. Uniós forrásokból ugyanis polgári és katonai, kettős felhasználású vasútállomássá kívánná átalakítani a magyar kormány. A tervezett beruházás Szolnokra vonatkozó részleteit Szalay Ferenc polgármester is megosztotta közösségi oldalán.

A szandai repülőtérre, hétvégére tervezett családi sétarepülős programot az előrejelzett kedvezőtlen időjárás miatt elhalasztják. A programot október 14-én és 15-én rendezik meg.

Tizenöt csapat, családok, baráti társaságok versenyeztek a tizenhatodik alkalommal megrendezett Kertvárosi Halászléfőző Versenyen. Dr. Nemes András által elindított hagyományt Kovács Tibor folytatta, s a siker garantálva volt, hiszen a kitűnő halászlevek és sült keszegek, finom nedűk mellett vidám hangulatban telt el a nap.

A jászboldogházi kötődésű Csinger Márk további két évvel meghosszabbította szerződését a dunaszerdahelyi DAC együttesénél. Csinger 2022 nyarán az olasz SPAL csapatától igazolt a szlovák élvonalbeli gárdához, eredeti szerződése 2025-én járt volna le, ezt toldották meg még két esztendővel.

Szinte minden a kétkerekűekről szólt az Európai Mobilitási Hét utolsó napján, azaz a szeptember 22-én, a Jászboldogházán rendezett Autómentes Napon, amelyet a település önkormányzata szervezett. Már reggel nyolc órától kerékpáros ügyességi versenyre várták az óvodás és iskolás korú gyermekeket.

Gyerekek, felnőttek egyaránt részt vettek a péntek délelőtti „Sétálj velünk, tekerj velünk!” programon. A zagyvarékasi Égszínkék Óvoda és a Damjanich János Általános Iskola neveltjei, diákjai, pedagógusai mellett a lakosok közül is sokan csatlakoztak a település utcáin végig vonuló menethez.

Az európai folklór nap keretében a Tisza Táncegyüttes programsorozatot szervezett pénteken a Tisza parton, a szolnoki gyaloghídnál. Az együttes tagjai mellet neves előadók is színpadra álltak az este folyamán

Alig egy nappal azután, hogy egy férfi felrobbantotta a házát Esztergomban, és magával rántott egy rendőrt is a halálba, újabb fenyegetés érkezett a rendőrséghez, ezúttal Kisbajcson. A rendőrök azonnal a megadott címre mentek, és a háza előtt elfogták a 48 éves elkövetőt. Az ingatlanon a rendőrök a szükséges intézkedéseket megtették, robbanás nem történt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában