Akcióba lendült

2023.09.22. 09:00

Egy szalóki utcán villant meg a fejsze az éj leple alatt lesújtó idegen kezében

Egy lakóház előtt bukkant fel a rejtélyes alak.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Tiszafüredi Járási Ügyészség lopás és pénzmosás bűntette miatt emelt vádat két abádszalóki férfival szemben, akik közül a pénzmosással vádolt többszörös visszaeső férfira fegyház várhat – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint az egyik férfi március 29-én éjjel, Abádszalókon egy lakóház előtt parkoló személyautó ablaküvegét kisfejszével betörte és a kesztyűtartóból ellopott egy autóstáskát, a benne lévő 521.000 forint készpénzzel, 3 arany pecsétgyűrűvel, valamint a tulajdonos hatósági igazolványaival együtt.

A másik férfi ezt követően az egyik arany pecsétgyűrűt – amelyről tudta, hogy az lopott – a tolvajtól megszerezte, és március 31-én, Hevesen, egy zálogházban 74.505 forintért zálogba adta.

A lopott gyűrűt zálogba adó férfi többszörös visszaeső, aki alig két éve szabadult korábbi büntetéséből, és jelenleg is letartóztatásban van más büntetőeljárásban.

Az ügyészség a lopást elkövető férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és az okozott kár megfizetésének kötelezésére, míg a pénzmosással vádolt férfival szemben letöltendő fegyházbüntetésre, közügyek gyakorlásától eltiltásra és vagyonelkobzásra tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Tiszafüredi Járásbíróság hoz majd döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában