Helyreállítás

2023.09.28. 17:00

Megújul a törteli posta előtti járdaszakasz

Helyreállítják a törteli posta előtti rossz állapotban lévő járdaszakaszt – jelentette be szerdán a polgármesteri hivatal. Közlendőjük szerint az épület parkolójának térkövezéséről a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel egyeztetnek.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A posta épülete előtt járdafelújítást végeznek a Magyar Posta Zrt. megbízott munkatársai – tájékoztatta a lakosságot szerdán a falu önkormányzata. Amint arról közösségi oldalukon beszámoltak, előreláthatólag egy hétig tart majd a forgalomkorlátozás az építési munkák miatt. Kérik, hogy a gyalogosan közlekedők fokozott figyelemmel és körültekintéssel közelítsék meg a postát.

A törteli önkormányzat tavaly decemberben kereste meg ismét a Magyar Posta Zrt.-t azzal, hogy az épület előtti balesetveszélyes járdaszakasz felújítására közösen találjanak megoldást. A sorfák gyökerei ugyanis több helyen is felnyomták a járdatömböt (ezzel szintkülönbséget képezve), amely balesetveszélyes állapotot teremtett.

Bejegyzésében arról is hírt adott a hivatal, hogy a válasz 2023. július 18-án érkezett, amelyben jelezték, hogy a posta utcafronti telekhatárának vonalában lévő teljes járdaszakaszt saját forrásból felújítják.

– A posta előtti parkoló térkövezését a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel egyeztetve terveztük be, és az önkormányzat költségvetésének figyelembevételével valósítjuk meg – összegezte közleményében a hivatal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában