Lista

2023.09.11. 09:00

Rejtélyes idegen Szolnokon, drámai igazoltatás Jászberényben – mutatjuk az elmúlt hét legjeit

Először vezetett le szülést a mentésirányító, aki az anyát és a babáját is megmentette, közel nyolcmillióba kerül egy jegy a titokban Szolnokra érkezett Orient Expresszre – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

A ballonkabátos, babakocsis elkövető

Forrás: Police.hu

1. Fotó is készült a babakocsit toló ballonkabátos idegenről a szolnoki társasház előtt

Tavaly novemberben egy férfi bejutott egy szolnoki belvárosi társasházba. A lépcsőházból eltulajdonított egy ott tárolt 106 ezer forint értékű babakocsit a benne található kullancsriasztóval. A férfi másnap visszatért és a földszintről ellopott egy 28-as, lezáratlanul hagyott 67 ezer forint értékű kerékpárt, annak lakatpántjával együtt.

2. Drámai fordulatot vett az igazoltatás, amikor a rendőrök átvizsgálták a férfi ruházatát

Jászberényben közlekedőket ellenőriztek a vármegyei rendőrök múlt héten szerdán, amikor különös dologra lettek figyelmesek. Egy jászberényi férfi úgy vezette autóját, hogy a járművezetéstől korábban eltiltotta a Jászberényi Járásbíróság. A rendőrök a sofőr ruházatának átvizsgálása során ráadásul kábítószer gyanúját keltő anyagot találtak.

3. Először vezetett le szülést a mentésirányító, aki az anyát és a babáját is megmentette

Különleges segélyhívás futott be múlt héten kedden az Országos Mentőszolgálat szolnoki irányítócsoportjához. A 30 év körüli, 41 hetes terhes nőnek otthonában kezdődtek meg a fájásai. Az asszony még gyorsan le akart fürödni, ám az események hirtelen felgyorsultak, így a család mentőt hívott. Kovács Lili mentésirányító azonnal több egységet riasztott a helyszínre, majd egy pillanatra sem hagyta magára a vonalban várakozó kismamát, lépésről lépésre vezette, mit is kell az adott pillanatban tenni. 

Kovács Lili mentésirányító telefonon keresztül segítette a kismamát
Forrás: Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala

4. Közel nyolcmillióba kerül egy jegy a titokban Szolnokra érkezett Orient Expresszre

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy történelmi pillanatokat éltek át mindazok, akik múlt héten hétfőn reggel kint álltak a szolnoki vasútállomás 8. vágányának peronján. Reggel fél kilenc után néhány perccel ugyanis a peronon állók óriási örömére begördült az állomásra a híres Orient Expressz, hivatalos nevén a Venice Simplon-Orient-Express.

A legendás Orient Expressz hétfő reggel fél kilenc után gördült be a szolnoki vasútállomásra
Fotó: Nagy Balázs

5. Szalagkorlátnak ütközött egy autó Szolnokon, sofőrje azonnal kórházba került

Pályaelhagyásos baleset történt, azaz a szalagkorlátnak ütközött szeptember 5-én, kedden egy autó, mely egyelőre nem tisztázott okok miatt tért le az útról. A kocsi vezetője megsérült, őt kórházba szállították.

A baleset helyszíne
Fotó: Mészáros János

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában