Színes programok

2023.09.09. 18:30

Újdonságokkal készültek a nyári szezonra a földvári strandon

Költséghatékonysági szempontok miatt május helyett csak június közepén nyitotta meg úszómedencéjét a földvári strand. A szokásos autós és motoros találkozók mellett a színes programokkal új vendégeket is csábítottak a tiszazugi fürdőbe.

Pakainé Pusztai Nóra

A földvári városi gyermeknapot is a strandon tartották

Forrás: Beküldött fotó

A Tiszaföldvári Termál strand a szokásoktól eltérően idén júniusban nyitotta meg a főszezont.

– Mint minden fürdőnél a különböző vízforgató rendszerek rengeteg villamos energiát használnak, a költségek drámai emelkedése hatalmas problémát jelent számunkra is. Az előző évek fürdőző létszámát nézve az uszoda használatának idejét le kellett csökkenteni gazdaságosabb szintjére – tudtuk meg Béki Józseftől, a Tiszaföldvár Városüzemeltetési Nonprofit Kft. vezetője.  

Az uszodát május helyett júniusban nyitották és augusztus 27-én le is zárták.

– Sajnos a tavalyi tartós száraz meleg helyett idén egy elég változékony időjárással kellett szembe néznünk, mely befolyásolta a látogatói számot is. 15-20 százalékos volt a visszaesés. Bár idén sok új vendég is érkezett hozzánk – mondta.

Színes programokkal csábították a fürdőzni vágyókat, városi gyermeknapot tartottak a területen, de nem maradhatott el a már hagyományos Griff motoros, az Opel vagy éppen az olasz autós találkozó sem.

Úszásoktatásnak, táborozásnak is lehetőséget biztosítottak.

– Fontosnak tartjuk a vízhez szoktatást, más második éve ajándékozunk a helyi iskolásoknak a kiemelkedő tanulmányi eredményükért belépőt – tette hozzá Béki József. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában