Kezdeményezés

2023.10.24. 12:00

Életfát ültettek az újszülött gyermekek tiszteletére Jászárokszálláson

Az önkormányzat lakossági kezdeményezésre tavaly döntött arról, hogy a város újszülöttjei iránti tiszteletét minden évben egy közös életfa ültetésével szeretné kifejezni.

Illés Anita

Mosolygós gyerekek locsolták meg a szabadidőpark új facsemetéjét

Fotó: Pesti József

Virágos kőrist ültettek a 2022-ben született nyolcvanhat gyermek tiszteletére október 21-én Jászárokszálláson, a szabadidőparkban. Célja többek között a településhez való kötődés erősítése, a természeti környezet védelmének tudatosítása. 

Az ünnepségen Antal Péterné Szerző Ildikó polgármester köszöntötte a kisgyermekeket és családjaikat, majd Pető Judit képviselő a kezdeményezés szimbolikus üzeneteiről beszélt. Kiemelte, hogy a faültetés az új élet születését, az ember és természet megbonthatatlan kapcsolatát, az összetartozást jelképezi. Az életfa emlékeztet arra, hogy az ember soha nincs egyedül, hanem kapcsolatban áll a világgal, része annak. - A szimbolikus jelentésen túl lényeges szempont az is, hogy minden egyes elültetett fával zöldebb lesz a környezetünk. Ennek rengeteg pozitív hatása van, hiszen a fák a nyugalom és a béke érzését keltik, hűsítő árnyékot és nem utolsó sorban tiszta levegőt adnak – fűzte hozzá Pető Judit. 

Antal Péterné Szerző Ildikó polgármester (jobbra) emléklappal kedveskedett a gyerekeknek és szüleiknek
Fotó: Pesti József

Nem véletlen, hogy október 21-én ültették el a virágos kőrist, hiszen 1991 óta ezen a napon ünnepeljük a Földünkért Világnapot, melynek mottója: „Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!”. Az eseményen felhívták a figyelmet napjainkban egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre van szükség egy élhetőbb, fenntarthatóbb világért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában