Felújítás

2023.10.04. 09:00

Közel háromszázmillió forintból újult meg hét iskola elektromos hálózata a Jászságban

Befejeződött az elektromos rendszerek megújítása a Jászberényi Tankerületi Központ intézményeiben.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében, a magyar kormány és az Európai Unió támogatásával közel háromszázmillió forint pályázati forrásból valósulhattak meg a fejlesztések, amelyeknek köszönhetően korszerű oktatási-nevelési környezetet alakítottak ki – tájékoztatott a Jászberényi Tankerületi Központ sajtóközleménye. 

A projekt célja volt a tankerületi központ fenntartásában működő hat feladatellátási helyen lévő hét intézmény elektromos hálózatának megújítása. A fejlesztés eredményeként az érintett oktatási intézményekben új áramköröket, fő- és szintelosztókat építettek ki, továbbá a kiszolgáló terekben is korszerűsítették az elektromos hálózatot. 

A beruházásnak köszönhetően intézmények elektromos infrastruktúrájának fejlesztése az oktatás digitalizációja révén hozzájárult ahhoz, hogy járult ahhoz, hogy méltányos, minőségi és befogadó köznevelést biztosítson a tanulók és pedagógusok részére. Megtudtuk azt is, hogy a projekt 2295 tanulót érint.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában