Fűtés

2023.10.12. 21:51

Megérkezett Tiszajenőre a szociális tűzifa

A leszállított 50 erdei köbméteren túl januárban még további tűzrevaló érkezése várható. Ezúttal nem nagy rönköket kaptak, így nem okoz gondot a lakosoknak sem a fa felaprítása.

Kovács Berta

A farakást Virág József polgármester mutatja

Fotó: Mészáros János

Mostantól nem fáznak majd a jeneiek, akkor sem, ha nem telik nekik a télen fűteni valóra. Megérkezett ugyanis a településre a szociális tűzifa, amit az önkormányzat bunker mögötti területén helyeztek el. 

Virág József polgármester elmondta, ez alkalommal 50 erdei köbméter tüzelőt kaptak a NEFAG révén Pusztavacsról, további 25 köbméterhez pedig januárban jutnak hozzá. A fa nagyon jó minőségű, száraz akác, külön előny, hogy nem vastag fatörzsek, így nem ad plusz munkát számukra, hogy felaprítsák azoknak az időseknek, akik ilyen munkával maguk már nem boldogulnak. A halomba rakott fákat fekete jelzéssel is ellátták, ezzel is elősegítve, nehogy illetéktelenek hordjanak el belőle. 

A lakosok október 20-ig nyújthatják be igényüket a szociális tüzelőre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában