Rendezvény

2023.10.22. 17:50

Őzpörköltet készítettek a szakácstanulók Jászapátin

Ismét vadgasztronómiai napot tartottak a városban.

Pesti József

Őzpörköltet készítettek a tanulók a főzőversenyen

Fotó: Pesti József

Második alkalommal tartottak a vadgasztronómiai napot a Szent József Katolikus Technikum Jászapáti Tagintézményében. Az ünnepélyes megnyitó után trófeakiállítást , solymász – és íjász bemutatót láthattak az érdeklődők.

Először hirdettek vadfőző versenyt , melyen az alapanyagot az őz szolgáltatta. A meghívásos, különleges megmérettetésen négy szakképző iskola fiatal szakácstanulói mérték össze tudásukat. A három tagú zsűri végül a jászberényi Klapka György Technikum és Szakképző Iskola csapatának ételét találta a legjobbnak, de hangsúlyozta, hogy csak minimális eltéréssel szorult le a dobogó legfelső fokáról Szolnok, Gyöngyös és a házigazda Jászapáti kollektívája.

A rendezvény díjkiosztóval és az elkészített ételek elfogyasztásával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában