Soltvadkert

2023.10.02. 17:40

Rendhagyó osztálytalálkozót tartottak a szolnoki közgések

A szolnoki Közgazdasági és Postaforgalmi Szakközépiskola 1988-ban végzett 12. P. osztálya a napokban tartotta 35 éves érettségi találkozóját, amelyet rendhagyó helyszínen Soltvadkerten rendeztek meg.

Varga Csaba

A szolnoki Közgazdasági és Postaforgalmi Szakközépiskola 1988-ban végzett 12. P. osztálya

Fotó: Fózer Vendel

– A találkozó különlegességét az adta, hogy buszt béreltünk és elmentünk nosztalgiázni ifjúságunk egyik meghatározó helyszínére Soltvadkertre – mondta a szerevezők részéről Gazdikné Kaposvári Gabriella. 

– Középiskolás korunkban négy évig a Bács-Kiskun vármegyei településre jártunk ősszel szőlőt szüretelni, tavasszal pedig kötözni és kapálni. Mindig jól éreztük magunkat, kíváncsiak voltunk, mi lett a táborból. Mint megtudtuk egykoron és ma is az újbudai önkormányzat tulajdona, tőlük bérelte a kiskőrösi állami gazdaság. A gazdaság gondnoka, Oroszi János nagy szeretettel fogadott bennünket. Mintha nem is telt volna el 35 év, újra gyerekek lettünk. Előjöttek az emlékek, az apró kis csínytevések, a disco és az éjfélig tartó beszélgetések, mindezek igazi jó osztályközösségé kovácsoltak bennünket. Elsétáltunk a közelben lévő tóhoz is, ahol csodálatos környezetben kirándultunk. 

Meglátogattuk a település neves cukrászdáját, majd este jó hangulatú vacsorával zártuk a programot. Nem feledve velünk tartott egykori osztályfőnökünk Oraveczné G. Kiss Magdolna és Fózer Vendel szaktanárunk. Az osztályfőnöki órát nagyon jó hangulatban az autóbuszon tartottuk meg. 

– Megbeszéltük, hogy öt év múlva is valami rendhagyóval készülünk a következő osztálytalálkozónkra – tette hozzá Gazdikné Kaposvári Gabriella. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában