Verseny

2023.10.01. 11:09

Több mint ezren vágtak neki drótszamáron a Zagyva-Hajta teljesítménytúrának

A természetvédelmi terület értékeit is megismerhették a bringások.

Illés Anita

A túraútvonalakon a természet szépségeiben is gyönyörködhettek a kerékpárosok

Fotó: Pesti József

A mozgás örömén túl a kellemes őszi időjárás és a közösségi élmény is vonzotta a szabadidősport szerelmeseit a Zagyva-Hajta kerékpáros teljesítménytúrára, melyet szombaton immár harminckettedik alkalommal rendeztek meg Jászberényben. 

Harminckettedik alkalommal rendezték meg a Zagyva-Hajta teljesítménytúrát Jászberényben
Fotó: Pesti József

A kihívás évről évre egyre népszerűbb, ebben az évben az indulók száma már meghaladta az ezer főt. Előzetesen négy távot hirdettek meg a szervezők, így a 18 kilométertől a 80 kilométerig mindenki megtalálhatta a saját maga erőlétének megfelelő távot. 

A legnépszerűbb idén is a 18 kilométeres és a 32 kilométeres erőpróba volt, az 50 és a 80 kilométeres távot a haladó kerékpárosok választották. A teljesítménytúra nem verseny volt, ezért mindenki a saját maga tempójában teljesítette az általa kiválasztott kihívást. 

A pecsételő pontokon frissítő és energiapótlási lehetőség várta a drótszamáron barangolókat, akik a kalandos út során megismerhették saját képességeiket, határaikat, valamint felfedezhették a Zagyvamenti és a Hajta természetvédelmi terület szépségeit. A szervezők arról is gondoskodtak, hogy a bringások ne tévedjenek el, a szokásos módon szalagokkal, nyilakkal jelölték az útvonalat és minden indulónak térképet, útvonal-leírást adtak. A túrát teljesítőknek az élményeken, gratulációkon túl kitűző és oklevél is járt.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában