Képviselő-testületi ülés

2023.11.07. 19:50

A vízkorlátozási tervről is döntöttek Tiszafüreden

Változik a Városi Könyvtár és Információs Központ téli időszakos nyitvatartása, döntött nemrég a város képviselő-testülete.

Köllő Judit

A téli nyitvatartásra térnek át a könyvtárban

Fotó: Nagy Balázs

Az intézményben az általános nyitvatartás lesz irányadó, eszerint keddtől péntekig reggel kilenctől délután öt óráig, szombaton reggel kilenctől délután egy óráig tart nyitva az intézmény. 

A testületi ülésen jóváhagyták Tiszafüred egységes vízkorlátozási tervét is, melyet a vízgazdálkodásról szóló törvény rendelkezései alapján készített el a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. A terv rendkívüli helyzetek (természeti katasztrófa, haváriahelyzet, ivóvíz-felhasználás megnövekedése, műszaki és egyéb problémák, külső körülmények) kezelésekor lehetőséget biztosít a korlátozás fokozatainak bevezetésére a lakosság zavartalan vízellátásának biztosítása érdekében. 

A képviselők emellett arról is határoztak, hogy az önkormányzat megállapodást köt a CÍVIS Szociális Étkeztetési Központtal népkonyha-szolgáltatás biztosítása érdekében. A népkonyha alkalmi jelleggel és helyben fogyasztással legalább napi egyszeri egy tál melegételt biztosít a szociálisan rászoruló embereknek, akik más étkeztetési formát nem vesznek igénybe. A megállapodás keretében az önkormányzat a Tiszafüred, Kossuth tér 1. szám alatti épület földszintjén található ebédlőhelyiséget térítésmentesen biztosítja a népkonyhai osztópont működtetéséhez. 

Támogatásban részesül tizenkét, felsőoktatási intézményben tanuló fiatal, akik tanulmányi ösztöndíjra nyújtották be pályázatukat. Az őszi félévben a tanulók részére nyújtott támogatás teljes összege háromszázezer forint. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában