Zagyvarékas

2023.11.30. 19:00

Az Életjel Mentőcsoport most is segített

Formás és termetes is Zagyvarékas karácsonyfája, amit egy helyi család ajánlott fel a nemes célra. A díszítésnél viszont nehézségek adódtak.

Kovács Berta

A fát adományozó Kanalas József és felesége Polónyi László polgármester (balra) és Jánosi István alpolgármester között

Forrás: Beküldött fotó

Áll már a főtéren Zagyvarékas karácsonyfája. A gyönyörű, termetes ezüstfenyőt Kanalas János és családja ajánlotta fel a településnek. A fát csütörtökön kivágták és délután fel is állították a Szabadság téren. Péntek reggel meg is kezdték a díszítését a Rékasszolg Kft. dolgozói, annak ellenére, hogy először hószállingózásban, majd esőben kellett tevékenykedniük. A megtermett fa dekorálása nem volt egyszerű, mivel széles is, magas is, létráról nem lehetett volna a fentebb lévő ágakat elérni. Ezért Turi Lászlóhoz, az Életjel Mentőcsoport vezetőjéhez fordultak segítségért. Az életjelesek emelőkosár segítségével könnyedén áthidalták a problémát, így hétvégén már teljes pompájában láthatják a karácsonyfát az arra járók. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában