Olvasni jó!

2023.11.07. 17:30

Az őszi szünetben sok gyerek betért a bibliotékába Rákóczifalván

A legkisebbek is szívesen ismerkednek az olvasnivalókkal a rákóczifalvai bibliotékában.

Kovács Berta

A kicsik nagyon szeretik a beszélő mesekönyveket

Forrás: Beküldött fotó

Szeptember végétől november 2-ig 228 új könyvvel bővült Rákóczifalván a bibliotéka állománya. Az új könyvek iránt nagy az érdeklődés, már csak azért is, mert beszerzésükkör figyelembe veszik az olvasói igényeket. Sok gyerek is szívesen tér be a jelenleg a Varsány Közösségi Ház földszinti helyiségében működő könyvkölcsönzőbe. 

Császiné Csáti Réka igazgató elmondta, az őszi szünet utolsó napján, pénteken, az esős idő ellenére is nagy volt a forgalom, sokan jöttek gyerekeikkel aznap az intézménybe, a nagyobbak a délelőtti csillagászati minimatiné előadására ültek be, amit Újlaki Csaba tartott vetített képekkel illusztrálva Univerzumunkról, a kisebbeket pedig a szülők áthozták a könyvtárba mesekönyvekkel ismerkedni. 

A legifjabb korosztály ugyan még nem tud olvasni, legfeljebb anyuka vagy apuka felolvasását élvezhetik, ám körében nagy sikert aratnak a gombnyomással megszólaltatható mesekönyvek. E kiadványokat az utóbbi napokban is szívesen vették le a polcról a szülők, hogy kedvet csináljanak csemetéiknek a majdani olvasáshoz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában