Fejlesztés

2023.11.13. 13:00

Évente harmincmilliót költenek az úthálózatra Kunszentmártonban

Évről évre költenek az úthálózat járhatóbbá tételére Kunszentmártonban. Idén saját forrásból finanszírozták a zúzott köves alapok lefedését néhány szakaszon. A tervek szerint adott szempontok alapján mérlegelik majd a következő beruházásokat.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A legutóbbi testületi ülésen számos témát érintettek a képviselők. A tiszazugi város közösségi oldalán közzétett videóban ezek közül egyik legfőbbként az úthálózat fejlesztéseit emelte ki Wenner-Várkonyi Attila polgármester.

– Még most is elég sok rossz állapotban lévő szakasz van a településen, de folyamatosan javítunk a helyzeten. Idén öt zúzott köves utcában végeztünk lefedést bitumenemulziós apró kőszórós technikával, a Kinizsi utca műszaki átadás-átvétele a napokban zárult le – mondta a város vezetője.

A testület a jövőben is a folyamatos fejlesztést tűzte ki célul, melyre, ha szükséges saját forrásból költenek több tízmillió forintot. Körülbelül 6-7 kilométer zúzott köves szakasz vár még lefedésre. A képviselők abban állapodtak meg, hogy novemberben bejárják a város legkritikusabb pontjait, ez alapján javaslatot fogalmaznak majd meg. A tervek szerint 4-5 utca lefedését tudják majd finanszírozni.

– Ha minden évben 30-40 millió forintot tudunk ilyen célra fordítani 5-10 éven belül az összes zúzottköves út járhatóbbá válik – mondta Wenner-Várkonyi Attila. Hozzátette: szeretnék a városrészek arányait is megtartani, a mérlegeléskor az ingatlanok számát és a szakasz leterheltségét is figyelembe veszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában