Hagyomány

2023.11.22. 15:00

Harminchárom juhar csemetével gyarapodott a martfűi babafapark

Tizenharmadik éve kedveskednek az újszülötteknek babafával Martfűn, a csemetéket nemrégiben ültették el közösen a családok.

Pakainé Pusztai Nóra

A szülők és nagyszülők a gyerekekkel együtt ültették el a babafákat Martfűn

Forrás: Martfű Média

Több mint tíz éve ültetnek fákat az újszülötteknek Martfűn, lassan egész liget alakul ki. Emlékplakett is őrzi a kis tulajdonosuk nevét. Idén harminchárom juharfa került a földbe a minap. Ahogy a város honlapján írják, a valamikor bányagödörként szolgáló terület parkosítása része az önkormányzat terveinek, sétányt alakítanak ki és padokat is elhelyeznek itt.

Dr. Papp Antal polgármester arra bíztatta a szülőket, hogy gondozzák a csemetéket, többször látogassanak el az életfához és mutassák meg a gyermekeiknek is a leendő parkot. A helyszínen kifejtette, bíznak benne, hogy amikor a gyerekek felnőnek, máshová kerülnek tanulni, élni, mindig lesz számukra egy stabil hely, ahová – a szülői ház mellett – vissza tudnak jönni, lesz egy olyan fa, amit a szüleik ültettek, és ahol a nevük ott lesz évtizedek múlva is.

A szülők, nagyszülők, a felhívásnak megfelelően, a munkálatokhoz szükséges eszközökkel felvértezve érkeztek a családi programra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában