Jászkunság

2023.11.28. 16:30

Hét és félmilliárd forintból lett biztonságosabb a Közép-Tisza-völgye

A Tisza, a Hernád és a Hortobágy-Berettyó térségében elengedhetetlenné váltak a fejlesztések.

Mészáros Géza

Lovas Attila, a házigazda Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója beszél a projektről

Fotó: Mészáros János

A Széchenyi 2020 program részeként az Európai Unió és a magyar állam közel hét és félmilliárd forintos támogatásával valósult meg az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF), a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivízig), a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivízig), a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövízig) és az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság (Émvízig) konzorciumában az „Árvízi biztonság növelése a Közép-Tisza völgyben” elnevezéssel zajló beruházás, amelynek projektzáró rendezvényét hétfőn délután tartották Szolnokon.

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban zajló eseményre meghívottakat Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei közgyűlés elnöke köszöntötte, ezt követően Láng István, Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója mondott beszédet.

A kivitelező KÖTIVIÉP’B Kft. által megvalósult projekt eredményeiről részletes tájékoztató tartott Lúczi Gergely, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgatóhelyettese, Szendrei Roland, az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság osztályvezetője, Katona Marianna, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság szakaszmérnök-helyettese, valamint Lovas Attila, a házigazda Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója.

Mint megtudtuk, a beavatkozások olyan területekre (Tisza, Hernád és Hortobágy-Berettyó) fókuszáltak, ahol a fejlesztések elengedhetetlenek a Tisza árvizének biztonságos levezetéséhez, így az egész Tisza-völgy árvízbiztonságának javításához. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában