Legenda

2023.11.11. 20:25

Idén is máglyára vetik a Szúnyogkirályt Tiszasülyön

Egy állegendát elevenítenek fel immár második alkalommal Tiszasülyön a szombat esti programon.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Idén is életre hívják Tiszasülyön a szúnyogkirály Nagy Richárd polgármester hagyományteremtő szándékkal tavaly kitalált legendáját. A történet szerint minden szúnyogok királya Tiszasülyön élt, és ő a felelős azért, hogy minden évben többmilliós szúnyogkolónia teremtődik. Az embernél nagyobb Szúnyogkirály csak éjszaka vadászik és még nem sikerült megfognia senkinek. Tudósok pedig arra a megállapításra jutottak, hogy ha novemberben sikerül elkapni és máglyára vetni ezt a fenevadat, jövőre kevesebb szúnyog keseríti meg az emberek életét.

A Szúnyogkirály tavalyi elégetése után ez év november 18-ára is meghirdetnek a szervezők egy szúnyogvadászatot, azaz egy lámpás felvonulást a Szúnyogkirály máglyára vetésével. A programra gyereket, felnőtteket egyaránt várna. A menet 18 órakor indul az önkormányzattól, végállomás a Móra park, ahol az szúnyogégetés mellett forralt bor, kis harapnivaló, valamint zene és vidámság várja a felvonulókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában