Korszerű fényforrások

2023.11.30. 18:00

Már regisztrálhatnak a ladányiak az ingyenes LED-csereprogramba

Számos előnye van annak, aki korszerű fényforrásokat használ.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az önkormányzat és a CYEB Energiamegoldások Kft. együttműködésének jóvoltából ingyenes lakossági LED-csereprogram indul Jászladányon – tájékoztatott a település közösségi oldalán Bertalanné Drávucz Katalin polgármester.

A programban regisztrációval vehetnek részt a lakosok, december 15-ig lehet jelentkezni. Néhány adat kitöltésével, dokumentumok feltöltésével a rendszer az éves áramfogyasztás, valamint a regisztráló otthonában található izzók száma és használati ideje alapján kiszámolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult. Azok, akik nem rendelkeznek internet hozzáféréssel, a nagyközségi könyvtárban kérhetnek segítséget.

Fontos, hogy az igénylők a regisztráció utolsó oldalán átvételi helyként Jászladányt jelöljék be. Az izzók átvételével kapcsolatban a jelentkezést követő hetekben kapnak emailt az igénylők. A LED fényforrásnak számos előnye van, hiszen használatával jelentős csökkenést lehet elérni a villanyszámlában, és akár 10 éves élettartamának köszönhetően sokkal kevesebb hulladék termelődik, mint hagyományos izzóval világítva.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában