Pályázat

2023.11.23. 06:55

Modern autót vásárolhatnak a régi helyett az öcsödi polgárőrök

A vásárlást már el is kezdték szervezni, szeretnék ugyanis mihamarabb beszerezni az új személygépkocsit.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Török János

Negyedik alkalommal adott be pályázatot a Magyar Falu Programban a tiszazugi nagyközség polgárőr-egyesülete. Ahogy Szilágyi Imrétől, az Öcsödi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület elnökétől megtudtuk, eddig forráshiány miatt utasították el a benyújtott dokumentumokat.

A gépjárművásárlásra viszont kifejezetten nagy szükség van, ugyanis jelenleg egy huszonkét éves autóval teljesítenek szolgálatot. 

– A rendőrség munkáját segítve a közbiztonság javítása érdekében és rendezvények biztosításakor járjuk az utcákat, tizennégy igazán aktív tagunk van – mondta Szilágyi Imre.

Pályázati forrásból közel hétmillió forintot nyertek, egy Suzuki Vitara lágy hibridet szereznek be az összegből. Fontos volt, hogy terepjáró legyen az új jármű, mivel mezőgazdasági területeket, földutakat is járnak majd. 

– A mostaniban a motor és a sebességváltó van csak rendben, reméljük, az új autó kényelme tovább ösztönzi polgárőrtársainkat a közös munkára – emelte ki az elnök. 

A vásárlást már el is kezdték szervezni, szeretnék ugyanis mihamarabb beszerezni az új személygépkocsit. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában