Szoljon Insta

2023.12.09. 19:00

Begördült Szolnokra a Fradi Kamion

Elfoglalta helyét szombaton a szolnoki Kossuth téren a híres Fradi Kamion, melyben a fővárosi klub nagy múltú személyiségeiről, sportolóiról, és a hozzájuk kötődő különleges relikviákról kaphatunk ízelítőt. A nem mindennapi járművet vasárnap estig kereshetik fel a rajongók.

Hartai Gergely

Szombaton 12 és 21 óra között, vasárnap pedig 12 és 20 óra között várja a Fradi Kamion a vármegyeszékhely adventi vásárába érkező szurkolókat

Fotó: Kiss János

Szombaton 12 és 21 óra között, vasárnap pedig 12 és 20 óra között várja a Fradi Kamion a vármegyeszékhely adventi vásárába érkező szurkolókat, érdeklődőket a Kossuth téren.

A szombati nyitás után nem sokkal hírportálunk is ellátogatott a különleges járműbe, amelyben legendás sportereklyékből nem volt hiány. Számos ikonikus tárgy mellett közszemlére tették a 2020/2021-es Bajnokok Ligája szezon emléktárgyait. Elmerenghetünk továbbá a klub legendás alakjain. A kamion megemlékezik Albert Flóriánról, aki két időszakban, 1958 és 1969, illetve 1970 és 1974 között volt a futballcsapat játékosa. Nem messze innen egy ritka fotót pillanthatunk meg, amelyen a „Császár” Pelével beszélget a Fradi Futballmúzeumban. Az itteni gyűjteményt gazdagítja Nyilasi Tibor cipője is, melyet 1994. június 15-én viselt a Magyar Kupa döntőjében.

Ezen a hétvégén a sportrajongók nemcsak a múlt, de a jelen csillagainak emblematikus szereléseit is megcsodálhatják. Így például Dibusz Dénesnek, a magyar labdarúgó-válogatott kapusának kesztyűjét ugyancsak őrzik a vitrinek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában