Hibaelhárítás

2023.12.21. 11:47

Csőtörés miatt a szolnoki Szántó körút után most a Mártírok útján is félpályára szűkült a járműforgalom

Szolnok több pontján is talaj alatti vízhálózati csőtörések okoznak ideiglenes problémát lakossági háztartásokban és a járműközlekedésben.

Mészáros Géza

Csőtörési hibaelhárítás miatt csütörtöktől félpályás útlezárás van érvényben Szolnokon a Mártírok útján, a nyelvstúdió előtt

Fotó: Mészáros Géza

A Víz- és Csatornaművek Zrt. szakemberei már elhárították a hibát a Szántó körút és a Kolozsvári út sarkán, a Kassai úti általános iskola mellett, azonban a burkolat-helyreállítási munkálatok miatt továbbra is félpályás útlezárás van érvényben egy rövid szakaszon. A Kassai úti tanintézményben egyébiránt átmenetileg vízellátási zavarok is keletkeztek, emiatt az iskola udvarán mobil-illemhelyeket állítottak fel.

Újkeletű a gond a Mártírok útján, a nyelvstúdió előtt. Mint arról Magyarné Bede Marianna, a VCSM Zrt. műszaki igazgatója hírportálunknak beszámolt, ezen a területen csütörtökön kellett megbontani az út aszfaltrétegét a hálózati csőtörés miatt. A hibafeltárás következménye, hogy egy szakaszon, a gyalogos-átkelőhelynél itt is félpályás útlezárás van folyamatban. A javítási és helyreállítási munkák befejezésének időpontjáról egyelőre nem tudtak pontos információt adni.

A Szántó körúton már végeztek a hibaelhárítással, de a burkolat-helyreállítás miatt a forgalmat félpályára terelték
Fotó: Mészáros Géza

Mint arról a napokban beszámoltunk, Szolnok a Széchenyi 2020 program keretében közel kétmilliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a „Szolnok központú agglomeráció szennyvízelvezetési és tisztítási fejlesztésének előkészítése” elnevezésű projekt megvalósítására. Az előzetes felmérésekkel a szakemberek megállapították, hogy a vármegyeszékhely csatornahálózata elöregedett, helyenként 60-80 éves korúak, ezért a rendszer műszaki állapotának javítása érdekében jelentős és sürgős beavatkozásokra van szükség. A hálózatba vezetett agglomerációs szennyvíz agresszív kémiai hatása következtében a beton anyagú csövek korróziója mára olyan mértékűvé vált, hogy a csatornák működőképességét is veszélyezteti.

A felszín alatti vízhálózati csőtöréseket tehát az elavult hálózat okozza, a rendszert teljes egészében fel kellene újítani, amelynek költsége milliárdos nagyságrendű, másrészt régi, de már új építésű épületeket is vissza kellene bontani...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában