Megoldást keresnek

2023.12.12. 18:30

Havi kétszázezer forintos ösztöndíjjal csábítanák a frissen végzett orvosokat Törökszentmiklósra

Mindent megtesznek a házi- és gyermekorvosi hiány megoldására Törökszentmiklóson. Egyrészt 10 millió forintos egyszeri támogatással, másrészt rezidenseknek járó ösztöndíjjal is próbálják bevonzani a városba a szakembereket.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Rezidens ösztöndíj program címmel pályázatot írt ki a törökszentmiklósi önkormányzat a gyermekgyógyászati és háziorvosi szakemberhiány megoldása érdekében.

A havi bruttó 200 ezer forintos támogatás a rezidensek tanulmányai alatt felmerülő költségekhez járulna hozzá azzal a feltétellel, hogy elnyerésével az orvos támogatási szerződésben vállalja tanulmányai után, vagy legalább az ösztöndíj folyósításával megegyező időtartamra, hogy Törökszentmiklóson vállal háziorvosi vagy házi gyermekorvosi feladatokat.

Támogatást legfeljebb 2 rezidens kaphat, akik a pályázati feltételnek megfelelnek. A pályázatok benyújtása folyamatos, legkésőbbi határidő 2024. december 31.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában