Jótékonyság

2023.12.08. 18:30

Házhoz vitte az otthon melegét Tiszaburára és Tiszabőre a Máltai

Harminc-harminc darab korszerű kályhát adományozott a napokban nehéz sorsú tiszaburai és tiszabői családoknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Több, mint 1700 hagyományos üzemű kályhát vitt az ország legszegényebb településein élő kisgyermekes családoknak, egyedül élő időseknek és nehéz helyzetű embereknek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Felzárkózó települések program keretében. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében Tiszabő és Tiszabura csatlakozott a programhoz. Mindkét településen 30-30 darab kályhát osztottak szét. 

Az új kályhákat jellemzően azokba a háztartásokba vitték ki, ahol eddig is csupán egyetlen helyiség fűtésére volt lehetőség, sok helyen pedig már régóta elhasználódott, átégett készülék helyére érkezett az új, gazdaságosan és biztonságosan működtethető kályha. A készülékhez új kályhacsövet és szénmonoxid érzékelőt is kaptak a családok. A kályhákat Európa Uniós forrásból, a Fókuszban a gyermek program támogatásával vásárolta a szeretetszolgálat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában