Szolnok

2023.12.22. 15:00

Karácsonyi díszeket készíthetnek a fiatalok a Szakmák Palotájában - galériával

A december elején megnyílt Szakmák Palotája az újévben is nyitott kapukkal várja majd a fiatalokat.

Köllő Judit

Ottjártunkkor a Kolozsvári úti óvodások próbálhatták ki a karácsonyi tevékenységeket

Fotó: Nagy Balázs

December negyedikén nyitotta meg kapuit a Szakmák Palotája a szolnoki Kossuth téren. Számos járókelő kíváncsian vizslatta a hatalmas ablakok mögötti munkálatokat, így utánajártunk, mi is történik nap mint nap a létesítményben.

Kondor Elek, a Szolnoki Szakképzési Centrum pályaorientációs referense megkeresésünkre elárulta, hogy a decemberben karácsonyi díszek és sütemények készítésével várják a fiatalokat a Szakmák Palotájában.

– A szlogenünk úgy hangzik, hogy nézd, fogd és csináld – kezdte mosolyogva a referens. – Ebben a hónapban a karácsonyhoz a köthető tevékenységeket hoztuk el a fiatalok számára. Bárki aki betéved hozzánk délután négy és este nyolc kötött, kipróbálhatja a mézeskalács díszítést, a karácsonyi figurák festését, vagy épp a karácsonyi díszek készítését. Jelenleg a Kolozsvári úti óvodások csoportjait láttuk vendégül, akik láthatóan, azonnal belevetették magukat a munkálatokba. 

Az itt töltött idő alatt lehetőség adódik autós és modellvasút terepasztalt kipróbálni, amik igen nagy slágernek számítanak a fiatalok körében. Továbbá megtekinthetik, hogyan működik egy virtuális hegesztőgép és még sok egyéb mellett a közlekedési szimulátort is kipróbálhatják.

Mint kiderült, a december elején megnyílt Szakmák Palotája az újévben is nyitott kapukkal várja majd a fiatalokat.

– Nem titkolt célunk a szakképzés népszerűsítése – folytatta Kondor Elek. – Ebből adódóan mindez egy hosszútávú program, ami a decemberi időszakban a karácsonyhoz köthető tevékenységeket öleli fel. Az újévtől pedig egy pályaorientációs programként működik majd, ahol a fiatalok kipróbálhatják a különböző szakmákhoz köthető tevékenységeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában