Kiemelkedő tanulók köszöntése

2023.12.13. 19:55

Kortársaik között példaképek lehetnek az elismert hátrányos helyzetű diákok - galériával

Szociálisan hátrányos helyzetű, ám 2023-ban példaértékű tanulmányi és közösségi teljesítményt nyújtó szolnoki általános és középiskolás diákokat köszöntöttek a városházán szerdán. Ötvenkilenc tanulót ismertek el, a fiatalok a rendezvényen az oklevél mellett ajándékcsomagot is kaptak.

Pakainé Pusztai Nóra

Példaképekké válhatnak a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel büszkélkedő hátrányos helyzetű gyerekek

Fotó: Nagy Balázs

Az önkormányzat a társadalmi felzárkóztatást és esélyteremtést támogató integrációs programja részeként 19 éve köszönti advent időszakában azokat a tanulókat, akik az átlagosnál nehezebb körülmények ellenére is, kiemelkedően teljesítenek a tanulás, a kultúra, a közösségi élet és a sport területén, példaképet állítva kortársaiknak. A városházán tartott szerdai rendezvényen elhangzott, hogy az elmúlt közel két évtized bebizonyította, hogy a sajátos élethelyzetekkel érintett családok és főként tanulók irányában is megnyilvánuló megkülönböztetett önkormányzati figyelem ösztönzően hat a lokális közösségfejlődésre és a tudásalapú társadalom kialakulására.

Oklevelet és ajándékcsomagot vehettek át a hátrányos helyzetű, ám kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező szolnoki diákok
Fotó: Nagy Balázs

Töreki András önkormányzati képviselő köszöntötte a rendezvény résztvevőit.

– Városunk szép hagyománya folytatódik. A jutalom szimbolizálja a város elkötelezettségét az oktatás, a sport, a művészet és a társadalmi integráció iránt is – kezdte beszédét.

Kiemelte: a társadalmi és gazdasági növekedés egyik kulcsa az oktatás, ezen belül a felzárkóztatás és tehetséggondozás. 

– Amit megtanultatok, nem vehetik el tőletek. Kezetekben van a saját boldogulásotok kulcsa, hiszem, hogy képesek lesztek megtalálni azt a hivatást, amiben ki tudtok teljesedni. A sikert az egyéni tulajdonságok határozzák meg. Szorgalom, kitartás, tehetség, ebben erősek vagytok! Ha ezen az úton maradtok, elérhetitek álmaitokat és mások példaképeivé válhattok – mondta útravalóul.

 A beérkezett felterjesztések alapján 59 tanuló részesült elismerésben a szerdai ünnepségen, melyet a szolnoki Kodály Zoltán ének-zenei általános iskola diákjainak műsora színesített. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában