Bűnmegelőzés

2023.12.25. 17:00

Négyszáz diáknak tartott figyelemfelhívó előadást Szolnokon a rendőrség

Több mint négyszáz középiskolás vett részt a Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei és a Szolnok Város Közbiztonságáért Közalapítvány által szervezett megelőzési előadáson – tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Szolnoki Szakképzési Centrum diákjainak már harmadik alkalommal tartott bűnmegelőzési előadást a rendőrség, ezúttal december 18-án délelőtt Fontos József informatikus szaktanácsadó, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársa, Baranyiné Fodor Zsuzsa rendőr őrnagy.

A rendezvényen elsőként a rendőrnő beszélt a diákoknak az internet veszélyeiről, az egyre terjedőben lévő online-csalások módszereiről. Az informatikus szakember ezt követően előadást tartott a tizenéves korosztályt érintő digitális világ veszélyeiről, azon belül a közösségi média manapság nagyon elterjedt felületeiről, az álprofilokról, a free-wifi helyes használatáról, továbbá az internetes csalásokról és zsarolásokról.

Az előadók tájékoztatták a résztvevőket, hogy a kiberpajzs.hu internetes oldalon az előadáson elhangzottakkal kapcsolatban bővebb információkat találnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában