Oktatási eszközök

2023.12.08. 10:30

Notebookokat kaptak a kétpói iskola diákjai

Notebookokkal gazdagodott a Kaszap Nagy István Református Általános Iskola Kétpói Tagintézménye.

Rimóczi Ágnes

Az eszközök hasznosnak bizonyulnak a tanórákon

Forrás: Kaszap Nagy István Református Általános Iskola Kétpói Tagintézménye/Facebook

Notebookok segítik az oktatást, tanulást a Kaszap Nagy István Református Általános Iskola Kétpói Tagintézményében.

– Az eszközöket állami segítséggel kaptuk a „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára” elnevezésű projekt keretében. Szeptemberben minden hetedik osztályos diák szülőjének lehetett regisztrálni a Krétában, hogy igényelnek eszközt. Minden érintett család igényelt, s kapott is gépet – számolt be Csontos Mónika.

A tagintézményvezetőtől megtudtuk, hogy emellett intézményi célra is lehetett igényelni hasonló gépeket.

– Anyaintézményünk nekünk is igényelt, s tizenöt olyan gépet kaptunk, amit közösen mindenki használhat. ezek az eszközök ugyanolyanok, mint a hetedikeseké. A gépeket megszámoztuk, felmatricáztuk, így nyomon követhető a használat – mondta el a közösségi gépekkel kapcsolatban a tagintézmény-vezető.

Megtudtuk továbbá, hogy november elején az 5. és a 6. osztályos diákok szülei is regisztrálhatnak, s tavasszal ők is saját használatú géphez juthatnak.

– Személy szerint nagyon örülök a lehetőségnek, végre értelmet nyer a sok digitális képzés, s a kompetencia, aminek birtokában vagyunk – mutatott rá a pedagógus.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában