Áradás

2023.12.27. 19:43

Szerdán tetőzik a Zagyva Jászteleknél

Apad a folyó Kisköre alatt, de lehet még további árhullámra számítani.

Kovács Berta

A belvárosi Tiszaparti sétány

Fotó: Mészáros János

Szerda reggel megszüntették az árvízvédelmi készültséget a Tisza középső szakaszán, adta hírül honlapján a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVIZIG). A Zagyva és a Hortobágy-Berettyó mentén ugyanakkor továbbra is szükség van figyelőszolgálatra.

A Kisköre alatti folyószakaszt jelenleg még apadás jellemzi, de a Tisza felső szakaszán a lehullott csapadék és hóolvadás következtében árad a folyó. A Közép-Tiszán az előző árhullámot követő magas mederteltségre ráfutó kisebb árhullám miatt újra kialakulhatnak első fokú árvízvédelmi készültségi szintet meghaladó vízállások.

A Tisza újabb árhullámára vonatkozóan előrejelzést a vásárosnaményi tetőző vízállás ismeretében fog tudni kiadni a KÖTIVIZIG.

A Zagyván továbbra is első fokú árvízvédelmi készültség érvényes az Újszász-Szászberek és Jászberény közötti 99 kilométer hosszú védvonalszakaszon. A folyó Jászteleknél várhatóan 390-395 cm-es vízállással szerdán tetőzik is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában