Téli szünet

2023.12.30. 18:00

Színes programokkal telik a jászkunsági családok téli szünete

A hosszabb téli szünet sok családnál fejtörést okoz, a nagyszülőket is bevonják a gyermekfelügyeletbe. Akadnak viszont, akik együtt tervezik meg, hogyan töltsék a napokat.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Ilusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Még augusztusban kihirdették a tanév rendjét, ott szembesültek a szülők azzal, hogy a tavalyi mintát követve most is január első hetével meghosszabbítják a téli szünetet. A fejtörés és a gyermekfelügyelet megszervezése már akkoriban megkezdődött a jászkunsági családoknál.

A martfűi Szabó család együtt tölti a téli szünetet, a szülők is szabadságon vannak ebben az időszakban. 

– Elhatároztuk, hogy minden nap más kívánságát teljesítjük, így a két ünnep között szerdán korcsolyáztunk, csütörtökön fürdőbe mentünk, pénteken meg a hegyekbe túráztunk, kihasználva a jó időt – sorolta a programokat Szabó Evelin, az édesanya. A szilveszter éjjelét barátokkal töltik, január első hetében pihenést terveznek. 

A szabadságolások miatt több jászkunsági család nem teheti meg, hogy két héten át együtt legyenek, apa és anya beosztják a szünidő napjait.

– December második felében a férjem volt otthon a gyerekekkel, január első hetében én. A hétvégékre jutott közös program, egyébként meg mesenézéssel, társasjátékozással teltek a napok – mondta Kelemen Gréta szolnoki édesanya.

Programlehetőségből nincs hiány, mert bár nem örvendeztetett meg minket a tél havazással, a kellemes napsütés remek alkalmat biztosít a hosszabb-rövidebb sétákra, kirándulásokra. A nagy népszerűségnek örvendő trambulin parkok is nyitva vannak akár Budapesten, akár a nagyobb városokban. De nem kell messzire menni, ha kikapcsolódásra vágyunk. A Verseghy Ferenc Könyvtár gyerekrészlegén január első hetén szerdán és pénteken manóvadászatra, több álllomásos szabadulójátékra várják a családokat, január 4-én csütörtökön kézműves foglalkozásokat tartanak.

A Pletykafalui Fiókkönyvtárban a szokott időpontban csütörtök délután 4 órától tartják a társasjáték klubot. Várnak szeretettel mindenkit, aki szeret játszani, és csatlakozna hozzájuk. Az ifjúsági és felnőtt korosztály részére hasonló programot szerveznek a Tallinn Fiókkönyvtárban pénteken 3 órától. A téli szünet második felében téli lazulós szünidei foglalkoztatót tartanak a Hild Viktor Könyvtár és Közösségi térben. De legózásra, csocsóra, ping-pongra és társasjátékozásra is biztosítanak lehetőséget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában