Frissítve!

2023.12.14. 15:35

Több jászkunsági kórházigazgatót is leváltanak – mutatjuk, melyik intézményeket érinti a döntés

Vezetőváltás történik a jövő év elején néhány vármegyei kórház élén. A döntés szolnoki, jászberényi és mezőtúri intézményt is érint.

Hartai Gergely

A Szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet bejárata. Ennél az intézménynél is vezetőcsere történik

Forrás: Google Térkép

Frissítve 19:30:

Az Országos Kórházi Főigazgatóság megbízott országos kórház-főigazgatója dr. Szecsei Klára, a Mezőtúri Kórház és Rendelőintézet vezetőjének főigazgatói kinevezését is visszavonta. A tapasztalt szakember 2021 tavaszán vette át a mezőtúri intézmény irányítását.

Frissítve 18:00:

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere közösségi oldalán reagált dr. Rudner Ervin felmentésének hírére.

– Barátom, amit a MÁV Kórház főigazgatójaként Szolnokért, az itt élő emberekért tettél, azt nem igazán lehet szavakkal leírni, most mégis muszáj megtennem – kezdte posztját a városvezető.

– A Belügyminisztérium döntése nyomán a 65. életévüket betöltött kórházigazgatóknak – így dr. Rudner Ervinnek is – december 31-ével át kell engedniük intézményeik vezetését. Sajnálom, mert egy olyan, a szakmájáért élő, a betegeihez és munkatársaihoz egyaránt maximális odaadással viszonyuló orvosnak kell elköszönnie, akivel együtt mentettünk meg 2006-ban a megszűnés szélére sodort MÁV Kórházat. Egy olyan szaktekintélynek, akinek az irányítása alatt a rendelőintézet nemhogy életképes, de országosan is elismert ortopédiai, reumatológiai, mozgásszervi rehabilitációs központ lett. Egy olyan példaképnek, akiről a szakma és a lakosság is kizárólag megbecsüléssel beszélt – írta Szalay Ferenc, majd megköszönte a főigazgató munkáját.

A szolnoki polgármester azt is megosztotta a nyilvánossággal, hogy úgy tudja: dr. Rudner Ervin tovább folytathatja szakmai tevékenységét a MÁV Kórház kötelékében.

Korábban írtuk:

Pintér Sándor belügyminiszter december 31-ei hatállyal, érdemeik elismerése mellett két országos intézet és öt vármegyei kórház főigazgatójának magasabb vezetői kinevezését vonta vissza, tekintettel arra, hogy betöltötték 65. életévüket. A megbízott országos kórház-főigazgató ezzel egyidejűleg tíz városi kórház főigazgatójának főigazgatói kinevezését vonta vissza. Az érintettek szakmai munkájuk elismeréseként kitüntetésben részesülnek – közölte az MTI.

Ugyancsak december 31-ei hatállyal a belügyminiszter további két vármegyei kórház főigazgatójának, a megbízott országos kórház-főigazgató pedig öt városi kórház főigazgatójának felmentéséről döntött – írták.

Információink szerint a felmentések ügyében a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház (dr. Csiki Zoltán) és a Szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet (dr. Rudner Ervin) is érintett.

Dr. Rudner Ervin, a Szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet főigazgató főorvosa hírportálunk érdeklődésére megerősítette: valóban távozik intézményvezetői székéből.

NB Szolnok naja díjátadó (18 of 27)
Dr. Rudner Ervin augusztus végén még az Ezüst Pelikán Díjat vehette át a vármegyeszékhelyen
Fotó: Nagy Balázs

A Magyar Nemzet értesülése szerint az új főigazgatók kinevezéséig az intézmények vezetését a szervezetszerű helyettesek látják el.

A vármegyei intézményekkel kapcsolatos további részletekért megkerestük a Belügyminisztériumot, amint hivatalos válasz érkezik kérdéseinkre, frissítjük cikkünket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában