Elismerés

2023.12.27. 18:23

Ünnepi ülésen méltatták az abonyi háziorvost

A napokban tartotta ünnepi képviselő-testületi ülését az abonyi önkormányzat. Az eseményen nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték dr. Gyuris Mária Valéria doktornőt.

Hartai Gergely

A nyugdíjba vonuló dr. Gyuris Mária Valéria doktornőt Pető Zsolt polgármester köszöntötte

Forrás: Abony város Facebook-oldala

A város művelődési házában rendezett ünnepi képviselő-testületi ülésén köszöntötték a minap dr. Gyuris Mária Valéria doktornőt nyugdíjba vonulása alkalmából. Méltatásában azt olvashatjuk, hogy a belgyógyász szakorvos több mint 40 éve látja el a háziorvosi teendőket a 2. számú körzetben. 

A szakember Tiszaföldvárról származik, orvosi tanulmányait a Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános orvosi karán végezte. Pályájának kezdetén a szolnoki Hetényi Géza Kórházban kezdett dolgozni, majd 1988-ban belgyógyászati szakvizsgát tett. Abonyban 1987 óta látja el feladatait a 2. számú körzet háziorvosaként.

Több évtizedes orvosi tevékenysége alatt az ellátási területen – amely a legnagyobb háziorvosi körzet – kiemelkedő munkát végzett, hozzájárulva ezzel a egészségügyi ellátás színvonalának emeléséhez. A polgármesteri hivatal beszámolója szerint dr. Gyuris Mária Valéria 1990-től, mint önkormányzati képviselő vett részt az Egészségügyi Bizottság munkájában, segítve a rendszerváltás egészségügyben történő változásainak megvalósítását. Kitartó és példamutató szakmai munkája elismeréseként 2022-ben az önkormányzat Abony Város Egészségügyéért díjat adományozott a szakembernek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában