Szolnok

2024.01.18. 17:40

Kopp Mária szellemisége tovább él: a gyermek és a család a legfontosabb!

„Minden vágyott gyermek szülessen meg!” – röviden összefoglalva erre a prof. Kopp Mária által megfogalmazott, a nemzet lobogója mellé tizenöt évvel ezelőtt jelzőszalagként feltűzött jelmondat mentén tartották meg a Családügyi Ankétot csütörtökön a szolnoki TISZApArt Moziban.

Mészáros Géza

A Kopp Mária-film levetítésével és a pódiumbeszélgetéssel zajló Családi Ankét a hallgatóság számára ráirányította a figyelmet a családi értékekre, illetve a civil, az egyházi, az önkormányzati és a vállalati szféra családbarát lehetőségeire egyaránt

Fotó: Nagy Balazs

A rendezvényen, melyen pódiumbeszélgetésen hangoztak el a legbensőségesebb mikroközösségek, a családok szerepének fontosságáról, a népesedés fellendítéséhez hasznos eszközöket és szolgáltatásokat nyújtó állami és települési vállalásokról beszélt dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester. A témához a lélek tisztaságán keresztül szólt hozzá Győri Péter Benjámin, a Szolnoki Evangélikus Egyházközség lelkésze, az Ökumenikus Lelkészkör elnöke.

A pódiumbeszélgetés előtt vetítették le a „Professzor Kopp Mária” című dokumentumfilmet, amelynek megható tartalma a moziban ülő kamaszgyermekeket, pedagógusokat és szülőket is felszólalásra késztette. Mindezt pedig nagy örömmel vették a 2012-ben elhunyt pszichológus asszonyról és szociológus férjéről, Skrabski Árpádról szóló filmvetítés után a Kopp Mária életét és munkásságát legjobban ismerők: Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnöke, valamint Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke, dokumentumfilmes, Kopp Mária lánya is. A civileket és a gazdasági szférát képviselő dr. Nagyné Varga Ilona, a Civil Tanács elnöke és Gál István, a BI-KA Logisztikai Kft. képzési és fejlesztési vezetője egyaránt kifejezték, hogy meghatottsággal és „hazavihető” élménnyel gazdagodtak a film, és az érzelmes tartalma miatt.

A „Professzor Kopp Mária” című dokumentumfilm megtekinthető az egyik legjelentősebb internetes tartalommegosztón.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában