Segítség

2024.01.24. 20:30

Közfoglalkoztatottak is kaptak az adomány tűzifából Püspökiben

A tartós hideg miatt egyre többen fordulnak az önkormányzathoz a települési támogatásként kérhető tűzifáért Tiszapüspökiben. Bár a helyhatóság nem tudja a lakosság fűtését megoldani, de aki hirtelen nagy bajba került, annak igyekszik segíteni.

Molnár-Révész Erika

Farkas Nándor közfoglalkoztatott a szociális tűzifának valót darabolja az önkormányzat telephelyén

Fotó: Mészáros János

Eddig már 300 mázsa tűzifát adott ki a lakosságnak települési támogatásként Tiszapüspöki önkormányzata. 

– Ez a nagy szám azért jött ki, mert bár nagy lenne az igény, az önkormányzat nem tudja megoldani a lakosság tűzifa igényét, sőt, még az állam sem. Az történt, hogy a közmunkaprogramban dolgozóknak 3 mázsájával adtunk a tűzifából, így körülbelül 180 mázsa már önmagában. Mellette vannak még olyan lakosok, akik a települési támogatást ebben a formában vették igénybe – tájékoztatott Bander József polgármester.

Hozzátette, egyelőre megközelíthetetlen a Kötvízig fagyűjtési célra engedélyezett területe, így jelenleg a korábban kitermelt fával tudnak segíteni, emellett vésztartalékként fabrikett is az önkormányzat rendelkezésére áll. Mint megtudtuk, az állam által biztosított szociális tűzifaprogramból származó tüzelőt eddig körülbelül 10 jogosult nem vette még igénybe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában