Faágak begyűjtése

2024.01.03. 13:30

Leltározáshoz készülnek a közmunkások Tiszajenőn

Az utcákon szemetet szednek a közmunkások Tiszajenőn. A faágak összegyűjtésében is segédkeznek, hogy az önkormányzat téli tüzelőként szétoszthassa a családok között. Jelenleg éppen az eszközök leltározása zajlik.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Tiszajenőn négy közmunkást, három nőt és egy férfit, foglalkoztatnak, akik többféle tevékenységet, fizikai munkát is végeznek, tudtuk meg Virág József polgármestertől. Elsődlegesen a közterületek rendben tartása a feladatuk, a buszmegállókban összeszedik az eldobált szemetet, az út menti kiszáradt fákat, elhullott gallyakat behordják a Civil Ház udvarára, ahol ezeket a faanyagokat gyűjtik, hogy a téli időszakban az önkormányzat tüzelővel segíthesse a rászorulókat. 

A temető melletti fenyőerdőből , illetve odébb az akácosból is összegyűjtik a kiszáradt, kidőlt fákat. Csapadékos időszakokban a közmunkások végigjárják a falu utcáit, és ahol felgyülemlik a víz, segítenek azt elvezetni az árkokba. Ha az időjárás nem kedvez a kültéri munkához, a zárt térben is segédkeznek egyéb tennivalóknál. Jelenleg az önkormányzati tulajdonú eszközök, gépek leltárját készítik elő, ellenőrzik az eszközök működőképességét, megnézik, mi az, amit javítani szükséges, illetve le kell selejtezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában