Létszámhiány

2024.01.05. 09:42

Nyárra szükség lenne még közmunkásra Tiszaföldváron

A tiszaföldvári közmunkások közül akadnak, akiket a mezőgazdasági, illetve a szociális programban foglalkoztatnak, néhányan a hosszútávúban írták alá a szerződést.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A létszámkeret teljesen feltöltött a tiszaföldvári közmunka programban.

– A mezőgazdasági programban 11-en dolgoznak, ősszel a letermelt zöldségek betakarítása történt meg. Majd az öntöző, locsoló berendezések téliesítése, raktározása következett. Jelen pillanatban a fóliasátrak javítása, szerszámok karbantartása, illetve a tavaszi szezonra a földterület előkészítése zajlik – sorolta Béki József, a Tiszaföldvári Városüzemeltető Nonprofit Kft. vezetője.

A szociális programban 25-en vannak, ők ősztől a nyílt csapadékvíz elvezető árkokat takarítják, ha szükséges javítják. A szórt zúzottkő alapos utaknál a kátyúzás következik. Feladatuk még a külterületek mentén lévő illegális szemétlerakók felszámolása.

– A hosszabb közfoglalkoztatási programban 13 főt alkalmazunk, főbb feladatok ősztől a közparkokban, közterületen a falevelek gyűjtése, gyalogjárdák, buszmegállók, emlékművek takarítása, szemétgyűjtés, ostorfák gallyazása – emelte ki.

Hozzátette: jelen pillanatban szűkösen, de elegendő a létszám. A nyári időszakban a jelentős zöldterület karbantartás miatt több emberre lenne szükség, de az utóbbi években a folyamatos csökkenés a jellemző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában