Támogatás

2024.01.11. 14:00

Vörös kód: címlista segít célba juttatni a tűzifát és az élelmiszert Abonyban

Abony területén a vörös kód alatt is jelzőrendszer segít a bajba jutottaknak. A nagy hidegben tűzifával és élelmiszercsomagokkal támogatják a nehéz körülmények között élő polgárokat.

Hartai Gergely

Forrás: Illuszráció

Fotó: Shutterstock.com

A településen évek óta jól működik a nehéz helyzetben lévők megsegítésére hivatott jelzőrendszer, melynek koordinátora a helyi humán szolgáltató központ. 

Tevékenységüket többen is támogatják, például az idősügyi szervezetek, a katolikus karitász abonyi csoportja, valamint a polgármesteri hivatal munkatársai.

– Részletes címlistával rendelkezünk, amely a célzott segítségnyújtás alapja. Ennek összeállításában az említett szervezeteken kívül az óvodák és iskolák vezetői egyaránt részt vettek. A városban egyébként kétféleképp igyekszünk segíteni ilyentájt a nehéz körülmények között lévőknek. Egyrészt tűzifával, másrészt pedig tartós élelmiszercsomagokkal – emlékeztetett Lőrinczy Veronika, a városháza sajtóreferense.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában